Kolmapäev on sünoptiku sõnul üsna lumine, saartel sajab ka lörtsi. Neljapäev on samuti sajune ja ka tuisune. Idatuul tugevneb juba kolmapäeval, kuid väga tugev ida- ja kirdetuul puhub ka neljapäeval. Reede päeval võib minna soojemaks ja sadada vihma, kuid kindel see veel pole.

Reedeses nädalaprognoosis selgitati ootamatut külma sellega, et Läänemere lõunavete ümbrusse koondub madalrõhkkond, mis haarab Eesti oma põhjaserva, kuid Lapimaal olev külm kõrgrõhuala püsib paigal ega lase mahedamal õhul enam põhja poole tulla.

Reedese seisuga jääb Eesti aladel valdavaks külmem õhumass ja sajud lähevad vähemalt mandril üle lörtsiks ja lumeks. Vastasseis külma kõrgrõhkkonna ja soojemat õhku kandva madalrõhuala vahel suureneb ning see tõstab idakaare tuule tugevaks. Vastasseis võib kesta nädala lõpuni.

Soome meteoroloogia instituudi prognoosi järgi läheb ilm ka Soomes järk-järgult külmemaks. Tuul pöördub itta, nii et nädala keskel võib lõuna pool ohtralt lund sadada. Õhutemperatuur võib lõuna pool miinuspoolele langeda juba kolmapäeva öösel, vahendas Iltalehti.