„Kõrgeimaks merevee temperatuuriks mõõdeti hiljuti Poola Läänemere rannikul 24 kraadi,“ ütles Gdańskis töötav meteoroloog Alicija Kanska AFP-le.

Ivo Saaremäe EMHI-st rääkis aga Prantsuse uudisteagentuurile, et Narva-Jõesuus oli reedel veetemperatuur koguni 26 kraadi.

„Vesi on kindlasti tavalisest soojem, see on haruldane kui Läänemere veetemperatuurid tõusevad nii kõrgele,“ nentis Kanska ja lisas, et suve keskmised veetemperatuurid jäävad 20 kraadi kanti.

„Meil on olnud väga harva püsivaid troopilisi õhumasse, mis tõstavad päeva keskmise õhutemperatuuri Poola Läänemere rannikul nädalaks ajaks 33–34 kraadini, nagu see nüüd on juhtunud,“ rääkis teine Gdańskis töötav meteoroloog Marcin Czeczatka. Samas ta tunnistas, et selle nädala tippmargid jäävad alla rekordilisele 36,3 kraadile, mis pandi kirja 1992. aastal.

Erinevalt Eestist Poolas selleks nädalavahetuseks siiski enam kuuma ei jagu, sest kohale peaks jõudma külm front, mis toob kaas vihmasaju ja õhutemperatuuri languse 20 kraadi lähedale.