Esmaspäeval tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond. Läänemere idarannikul aga püsib hääbuv madalrõhuvöönd. Kahe rõhuala piirimail meil suuremat sadu ei tule. Tuul püsib nõrgana. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, sisemaal kohati kuni -11, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Läänemere ääres kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on suurema sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -7, sisemaal langeb kohati alla -10 kraadi, päeval -1 kuni -6 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -2 kuni -7, Eesti ida- ja lõunaservas võib -10 kraadi ümbrusse langeda. Päeval suureneb mööda kaugeid põhjalaiusi liikuva madalrõhkkonna surve. Edelatuul tugevneb, ilm muutub pehmemaks ning seda eelkõige Eesti põhja- ja lääneservas, kus õhutemperatuur tõuseb 1–2 soojakraadini, Kesk- ja Ida-Eestis jääb 0 kuni -5 kraadi piiresse. Taevas tõmbub pilvisemaks, kuid sajab vaid nõrka lund ja lörtsi, saartel võib ka tiba vihma tulla.

Neljapäeval ja reedel liiguvad üksteise järel kaks madalrõhkkonda üle Skandinaavia põhjatipu ja selle survel taandub kõrgrõhkkond Leedu kohale ja Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Tihedad sajud meile ei ulatu, vaid üksikutes kohtades võib märgi helbeid, rannikul ka vihma tulla. Õhutemperatuur on öösiti 0 kuni -5, Lõuna-Eestis kuni -7, päeval sisemaal 0 kuni -3, Eesti lääne- ja põhjaservas kuni 2 kraadi.

Norrakate ilmaportaali yr.no järgi on ilmaolukord Tallinnas samuti selline, et paar päeva teeb veel miinust, kuid seejärel on taas sula. Järgmiseks nädalavahetuseks prognoosivad norrakad Tallinna miinuskraade, esmaspäevaks aga taas sula koos vihma ja lörtsiga, neljapäeval on praeguse prognoosi järgi taas mõned miinuskraadid, nii et ilm paistab tulevat muutlik ning pigem märg ja libe kui lumine.

Venelaste ilmaportaal Gismeteo vaatab kaugemale, kuid ei näita, et kaugemas tulevikus oleks stabiilsem ilm. Siiski pakub Gismeteo, et alates 25. jaanuarist püsib Tallinnas õhutemperatuur kuus päeva järjest alla nulli ning enamikel neist päevadest sajab ka lund. Kui see paika peab, siis tasub sellest mõnepäevasest lumest viimast võtta, sest sellele võib järgneda uus sula.

Paraku näitavad yr.no ja gismeteo.ru prognoosid, et sulailmast pole säästetud ka Tartu elanikud. Nimelt tuleb yr.no prognoosist välja, et neljapäeval ja reedel on seal vähemalt osa päevast üks kraad sooja. Sama paistab ka järgneva nädala esmaspäeva kohta, mil Tartuski on lörtsi oodata.

Sama räägib ka Gismeteo prognoos: 19. ja 20. jaanuaril on Tartus kraad sooja ja sajab vihma, 23. jaanuaril sajab lörtsi. Enne ja pärast neid kuupäevi on aga miinuskraadid ja sajab lund. Nii et jällegi – kui lumi maas, siis kohe suusad alla, sest mine tea, kauaks seda valget haruldust jagub.