Reedel liigub Islandi lähistelt uus äge madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa, laieneb Läänemere äärde ja tõstab edelatuule öösel puhanguti 15, rannikul ja saartel 20 m/s. Sadusid tuleb mandril lörtsi ja lumena, saartel ja läänerannikul enamasti vihmana. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0..+5, ida pool -3..+1°C. Hommikul jätkub tuule tugevnemine. Päevaks tõusevad edelatuule puhangud sisemaal kuni 17, saartel ja rannikul kuni 25 m/s. Suuremat sadu ei tule, üksikute vihmahoogude võimalus on suurem Põhja-Eestis. Lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb +4..+8°C-ni, vaid Kagu-Eestis jääb 0..+3°C piiresse.

Laupäevaks kannab kiire läänevool Islandi alt juba järgmise aktiivse osatsükloni Skandinaavia põhjaossa. Meie rannikuvetes annab edelatuul vaid öö hakul üürikeseks pisut järele ja puhangulise tuule maksimumid on kuni 20 m/s. Kuid Läänemerelt alates tugevneb edelatuul uuesti ning hommikul ja päeval on saartel ja rannikul puhanguid vähemalt 25 m/s, pole välistatud ka veidi enam, sisemaal üle 15 m/s. Õhtul muutub ilm rahulikumaks. Kohati sajab veidi lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis ööpäeva vältel +2..+6°C, Pärnu-Rakvere joonest ida ja lõuna pool 0°C (-1..+2°C) ümbruses.

Pühapäeva öösel madalrõhkkond eemaldub, surve väheneb ja hommikuks nõrgeneb edelatuul 5-12 m/s. Sajuhooge võib tulla nii lume, lörtsi kui vihmana. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0..+5, ida pool 0..-3°C. Päeval sajab mandril mõnes kohas veidi lund ja lörtsi, saartel nõrka vihma. Ilm on võrdlemisi rahulik. Kuid õhtul hakkab lõunatuul taas tugevnema, sest Skandinaaviast läheneb uus madalrõhkkond. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +2..+5, ida pool 0°C ümbruses.

Esmaspäeva öösel riivavad Eestit madalrõhulohu sajupilved - sajab nii lund kui lörtsi, rannikul ka vihma. Tuul puhub algul lõunast ja kagust, hommikuks pöördub edelasse ja on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on -2..+3°C. Päevaks jõuab Botnia lahe äärde uus aktiivne osatsüklon. Edela- ja lõunatuul tugevneb taas puhanguti 15, rannikul 20, saartel 25 m/s, Läänemere ääres võivad tuuleiilid kuni 30 m/s tõusta. Tihe sadu jõuab keskpäevaks saartele ja õhtuks katab kogu Eesti - sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Õhutemperatuur tõuseb +2..+7°C-ni. Kui võimas tsüklon Eestist lõuna poole kaldub, siis sel juhul on ilm märksa rahulikum ja jahedam ning sademed tulevad alla lume ja lörtsina.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond Karjala poole ja selle servas on Läänemere ääres õhurõhumuutused suured. Tuul pöördub läände ja loodesse ning on väga tugev, puhangud ulatuvad sisemaal 20, rannikul 25 m/s, Läänemere ääres kuni 30 m/s. Sajuhooge tuleb nii vihma kui lörtsina. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+5°C.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Koola poolsaare poole ning Eesti jääb selle kaugesse edelaserva. Sademeid on öösel hõredalt. Päeval võib tihedamalt lörtsi- ja vihmahooge olla. Tuul puhub valdavalt edelast ja läänest, on ikka tugev, kuid mitte tormine. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+5°C, õhtul võib langeda miinuspoolele.