Kolmapäeval madalrõhkkonna surve Läänemere ümbruses suureneb. Samal ajal püsib Venemaal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vastasseis suureneb veelgi ning edela- ja lõunatuule puhangud ulatuvad 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Öösel sajab mandril lund ja lörtsi, lääne pool tuleb enam sekka vihma. On jäiteoht! Päevaks eemaldub tihedam pilvemass Soome kohale ja meil on ilm suurema sajuta. Lõuna- ja edelatuul püsib tugevana. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0 kuni 4, Kesk- ja Ida-Eestis 0 kuni -4, päeval -1 kuni 3 kraadi.

Neljapäeva öösel on idapoolse kõrgrõhkkonna mõju tugevam ja ilm püsib olulise sajuta. Lõunatuule puhanguid on 15, rannikul kuni 17 m/s. Päeval suundub madalrõhulohk Soome poole ja riivab ka Eestit. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma, õhtu poole suureneb lumesaju võimalus ida pool. Lõunakaare tuul nõrgeneb õhtul, kuid lühiajaliselt. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, Saaremaal, Hiiumaal ning Lääne- ja Pärnumaa lääneservas -1 kuni 2, päeval -2 kuni 3 kraadi.

Reedel liigub Atlandilt uus äge madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa, laieneb Läänemere äärde ja tõstab edelatuule puhanguti 15, rannikul ja eelkõige saartel üle 20 m/s. Sajab lörtsi ja vihma, mandril ka lund, kuid sajuhulk on väike. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2 kuni 3, päevaks lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 4 kuni 7, Ida-Eestis -1 kuni 3 kraadini.

Laupäevaks on ookeanilt veel üks aktiivne osatsüklon Skandinaavia põhjatippu liikumas. Läänemere ääres püsib tugev edelatuul, puhanguid on ikka sisemaal 15, rannikul 20 m/s, saartel ja läänerannikul võivad tuuleiilid veel tugevamaks tõusta. Õhtul muutub ilm rahulikumaks. Kohati võib veidi lörtsi ja vihma sadada. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis ööpäeva vältel 2 kuni 6 kraadi, Pärnu-Rakvere joonest ida ja lõuna pool öösel -2 kuni 1 kraad, päeval 0 kuni 3 kraadi.

Pühapäeva öösel üürikeseks madalrõhkkonna mõju väheneb ja vaid üksikutes kohtades võib veidi sadada. Puhub mõõdukas edelatuul. Päevaks toob lähenev madalrõhulohk mandrile veidi lund ja lörtsi, saartele ja läänerannikule ka vihma. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0 kuni 4, ida pool 0 kuni -3, päeval -1 kuni 4 kraadi.

Esmaspäeval tekib Läänemere õhuruumis uus osatsüklon ja see muudab ilma sajusemaks. Sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Tuul puhub öösel ja hommikul lõunast ja kagust ning on tugev, päeva jooksul pöördub alates saartest edelasse. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3, päeval 0 kuni 5 kraadi.

Teisipäeval liigub ookeanilt järgmine väga aktiivne tsüklon üle Skandinaavia itta ja selle lõunaservas tõuseb edelatuul nii Läänemerel kui meie rannikuvetes uuesti väga tugevaks. Saabuva soojema ja niiskema õhumassiga kaasneb lörtsi- ja vihmasadu. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, Ida-Eestis langeb öö hakul veel 0 kraadi ümbrusse, päeval on 3 kuni 8 soojakraadi.