Ilmateenistuse prognoosis seisab, et homme koondub madalrõhkkond Venemaale, aga selle lääneserv ulatub ikka Läänemereni. Põhjakaarest jätkub külma õhu juurdevool ning päeval on rünksajupilvede arenguks soodsad tingimused. Öösel sajab kohati, päeval laialdasemalt hoovihma, sekka võib ka lörtsi tulla, pole välistatud äike. Puhub võrdlemisi tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 4, rannikul kuni 6, päeval 8 kuni 13 kraadi.

Neljapäeval suureneb Venemaalt madalrõhkkonna surve ning loode- ja põhjatuul on tugev, ulatub puhanguti 15, päeval 17-18 m/s. Sajupilvede serv laieneb hommikuks üle Eesti idapiiri ning päeval sajab vihma eelkõige idapoolsetes maakondades, sekka tuleb ka lörtsi. Öö on selgema taevaga ja õhutemperatuur langeb 0 kraadi lähedale, rannikul on kuni 7, päeval Lääne-Eestis 10 kuni 13, Ida-Eestis 7 kuni 10 kraadi, sajupilvede all langeb 5 kraadi ümbrusse.

Reedel õhurõhk jätkab tõusu ja kõrgrõhkkond saab ülekaalu. Sajupilved eemalduvad, taevas selgineb ja ilm on sajuta. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel enamasti napilt plusspoolel, madalamates kohtades võib siiski 0 kraad lähedale langeda, päeval tõuseb 10 kuni 15 kraadini, meremõjuga rannikul on jahedam.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna servas selge öö ja päeval pilverünkadega, aga ka sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5, rannikul kuni 8, päeval 14 kuni 17 kraadi, meremõjuga rannikul jääb 10 kraadi ümbrusse.

Pühapäeva öösel tõmbub kõrgrõhkkond enam Venemaa piiresse. Öö on Ida-Eestis veel selgem, lääne pool aga katab taeva pilvekiht, mis hommikuks tiheneb ja saartele ka vihma toob. Päevaks jõuab madalrõhulohk ja Lääne-Eestis sajab vihma, pärastlõunal jõuavad vihmahood ka ida poole. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 10 kuni 15, Ida-Eestis kuni 17 kraadi.

Lootust on soojalaineks

Esmaspäeval saab madalrõhkkond energiat juurde, koondub Norra mere kohale, aga katab kogu Põhja-Euroopat. Läänekaarest kandub Läänemere ümbrusse täiendavalt niiskust. Öö hakul ühed sajupilved eemalduvad, päeval jõuavad uued ning toovad hoovihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, päeval 13 kuni 18 kraadi, rannikul on jahedam.

Soojemaks läheb nädala pärast teisipäeval, mil Läänemere äärde ulatub madalrõhkkonna kaguserv, kuhu edelavool kannab soojema õhumassi. Öö on selgem ja õhutemperatuur on 4 kuni 9, päeval on pilverünki ka kohatised vihmahood on ka võimalikud, õhusooja 15 kuni 20 kraadi, rannikul on jahedam. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul.

Varasemalt on ilmateenistus oma kuuprognoosis märkinud, et mai lõpuveerandil muutub ilm tasapisi kuivemaks ja soojemaks ning kuu lõpus võime osa saada soojalainest.