Madalrõhkkondade aktiivne tegevus Atlandi ookeanil ei näita vaibumise märke. Üksteise järel üle Norra mere kirdesse ja itta suunduvad keerised hoiavad Läänemere ääres uksed soojale ja niiskele õhule avatud ning valitsev edelatuul on suurema osa ajast üsna jõuline.

Pärastlõunal võib sadada vihma ning Ida-Eestis ka lörtsi. Edelatuul tugevneb päeva jooksul sisemaal puhanguti kuni 12, rannikualadel kuni 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb õhtuks +5..+8°C piiresse.

Nädalavahetusel tsüklonid ei puhka. Vihmasadu jääb küll harvemaks, kuid taevas püsib pilvine. Edelatuul kogub tuure ja pühapäeva päeval ulatuvad puhangud rannikualadel juba veidi üle 20 m/s. Kiires õhuvoolus lisandub ka sooja, mistõttu tõuseb õhutemperatuur kohati 10°C ringi.

Esmaspäevast kuni kolmapäevani määravad meie ilma aktiivsete tsüklonite lõunaservad või nende lohud. Kui tegelikkus järgib prognoosi, siis püsib ilm pilvine, tuuline ja õhutemperatuuriskaalal võidutsevad ööpäevaringselt plusskraadid.

Ilmateenistuse teatel ei näi ilmamuster muutuvat ka jõululaupäevaks ja valge lumevaip sel aastal jõuluks ilmselt maha ei saja.