Täna päeval liigub madalrõhkkond Läänemerelt üle Eesti Peipsi suunas. Pärastlõunal on madalrõhkkonna kese Mandri-Eesti kohal ning Eesti ilm kujuneb lokaalselt väga erinevaks. Laussajuala taandub keskpäeva paiku Venemaale ning pilvede vahele mahub kohati ka päike, kuid mitmel pool arenevad rünksajupilved, võimalik on ka äike, kohati on sadu tugev. Lõuna- ja kagutuule iilid ulatuvad mandril 15, saartel ja läänerannikul edela- ja läänetuule iilid 20-25 m/s. Põhja-Eestis pöördub tuul pärastlõunal kirdesse ja põhja, Lääne-Eestis loodesse. Sooja tuleb 12 kuni 17 kraadi.

Ööl vastu homset liigub madalrõhkkond Eesti kohalt Venemaale, kuid päevaks jääb selle lääneserv üle meie. Vihmahooge jagub pea igale poole. Öösel puhub veel tugev lääne- ja loodetuul, Ida-Eestis veidi nõrgem idakaare tuul, päeval pöördub tuul kõikjal läände- ja loodesse ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Pühapäeval katab Läänemeremaid ulatuslik mitme keskmega madalrõhkkond. Eesti jääb selle keskmesse, kus tingimused rünksajupilvede arenguks on jätkuvalt soodsad. Öösel puhub mõõdukas läänekaare, päeval nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Jahe ja vihmane ilm jätkub ka uuel nädalal

Esmaspäevaks on madalrõhualal tekkinud väike kese Eesti kohal ja sajuhooge on jälle tihedalt nii öösel kui ka päeval. Põhja- ja kirdetuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Teisipäeval eemaldub Venemaa madalrõhkkonnaga ühinenud ja nõrgenev osatsüklon Eestist lõuna poole. Öösel on sajuhooge hõredalt, kuid juba varahommikul läheb ilm põhja poolt alates vihmaseks ja sadu levib päeval üle Eesti lõuna suunas. Põhja- ja kirdetuul tugevneb veelgi, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, kohati Lõuna-Eestis 7 kraadi, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhuala mõju väheneb ja ka sajuvõimalus kahaneb. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Neljapäeval tõuseb aeglaselt Läänemere poolt õhurõhk. Öö on sajuta, päeval sajab kohati hoovihma. Tuul on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 15 kuni 19 kraadi

Reedel ulatub Eestisse edela poolt nõrk kõrgrõhuhari. Öösel on sajuvõimalus väike, päeval sajab kohati hoovihma. Puhub nõrk, rannikul mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 14, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Jaga
Kommentaarid