Reedeks eemaldub kõrgrõhkkond Karjalast kagusse ja katab võimsana kogu Venemaa Euroopa-osa. Läänemere ja Skandinaavia kohale koondub madalrõhkkond ja selle piirest kandub Eestisse soojemat ja niiskemat õhku. 

Öösel võib Lääne-Eestis mõnes kohas veidi lörtsi ja vihma sadada. Puhub tugev ida- ja kagutuul, puhanguid on 15, öö hakul saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni 4 kraadi. Hommikul jõuab Saaremaale ja Hiiumaale paksem pilvemass. Toob kaasa tihedama vihmasaju, mis laieneb päeva peale mandrile. Kagutuul nõrgeneb 4-9, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 5 kuni 8 kraadini, Lõuna-Eestis üle 10 kraadi.

Laupäeval püsib Venemaal võimas kõrgrõhuala. Läänemerelt aga liigub madalrõhulohk aeglaselt Eesti kohale. Öö hakul on sadusid laialdasemalt, pärast keskööd enamasti Lääne-Eestis. Tuul puhub mandril kagust ja ulatub 5-12 m/s, saartel pöördub lõunakaarde ja vaibub. Päeval sajab vihma põhiliselt Eesti lääneosas. Õhtupoolikul kandub sajuvöönd ida poole. Tuul pöördub Lääne-Eestis läänekaarde 2-7 m/s, ida pool puhub kagutuul 5-12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, päeval Lääne-Eestis 5 kuni 8, ida pool kuni 12 kraadi.

Pühapäeval jääme Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna ja Skandinaaviast survet avaldava madalrõhkkonna piirimaile. Ida- ja ka Kesk-Eestis sajab enam vihma, Lääne-Eestis võib vaid laiguti nõrka vihma tibada. Tuul on öösel nõrk ja muutliku suunaga, päeval pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, Ida-Eestis kuni 6, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Selgem ilm tuleb alles neljapäeval

Esmaspäeval jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Tõstab tuule tugevaks ja toob niiskust lisaks. Sajab lörtsi ja vihma, tihedamaks muutub sadu hommikul saartel ja päeval ka mandril. Kagutuul tugevneb, hommikuks 7 kuni 12, puhanguti 15, saartel 18 m/s. Päeval pöördub tuul lõunasse ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 4, päeval 3 kuni 6 kraadi.

Teisipäeval jääme madalrõhkkonna servaalale. Vahete-vahel sajab vihma, õhtul tuleb sekka ka lörtsi. Öösel puhub tugev lõunatuul, päeval pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 4, päeval 3 kuni 7 kraadi.

Kolmapäeval kandub eemalduva madalrõhkkonna järel meile jahedamat õhku. Siin-seal sajab lörtsi, sekka ka vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 3 kuni 7 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, päeval 3 kuni 7 kraadi.