Kuu keskmine õhutemperatuur on normi piires (norm 16,9..18,0°C) . Tavapärasest soojemad suveilmad vahelduvad jahedamatega. Soojem on kuu esimene ja viimane kolmandik, kui ülekaalus on kõrgrõhuala mõju, kirjutab ilmateenistus enda kuuprognoosis.

Kuu keskel määravad meil ilma sagedamini madalrõhuala servaalad. Siis on pilvisem, sajusem ja jahedam. Sademeid on normi piires (norm 49..83 mm), kohati rohkem. Kuu algus on kuiv, seejärel sajab sageli hoovihma ja on äikest, mistõttu võivad sajuhulgad piirkonniti olla väga erinevad.

Norm ehk kuu keskmised väärtused on arvutatud aastatest 1981-2010.

Täna tuleb päikesepaisteline ilm. Puhub läänekaare tuul 4-9 m/s. Õhutemperatuur on 20..26°C. "See on alles sujuv sissejuhatus reedesse," teatab ilmateenistus Facebooki lehel.

Reede on selge sajuta ilm. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 10..16, päeval 24..29, meretuulega rannikul veidi madalam.

Laupäeval võib Valgel merel oleva madalrõhuala serv õõnestada kõrgrõhuala mõju Kirde-Eestis ja seal suureneb hoovihmavõimalus 50%-ni, välistatud pole äike. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 12..16, päeval 23..28, tuulele avatud rannikul veidi jahedam.

Pühapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Päeva jooksul laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle mere. Õhtupoolikul suureneb kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 12..16, päeval 20..25°C, kohati paar-kolm kraadi enam.