Sel nädalal hakkavad Läänemere ümbruse ilma määrama algul Ida-Euroopas, seejärel Lääne-Euroopas tekkinud kõrgrõhualad, teatas EMHI.

Kolmapäeval püsib Eesti kohal sooja kõrgrõhuala lääneserv ja ilm on kuiv. Puhub lõunakaare tuul. Öösel on 11 kuni 17, päeval 24 kuni 28, lõunatuulele avatud rannikul 17 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval tugevneb Lääne- ja Kesk-Euroopas kõrgrõhuala. Kahe kõrgrõhuala vahel olev madalrõhuvöönd võib Läänemere kohal aktiviseeruda ja päeval mandrile äikesevihma tuua, saju tõenäosus on suurem Ida- ja Lõuna-Eestis. Tuul pöördub päeval läänekaarde. Öösel on 11 kuni 17, päeval 21 kuni 27, läänerannikul 14 kuni 19kraadi.

Reedel laieneb läänepoolne kõrgrõhuala nii itta kui põhja poole. Päeva jooksul haarab kõrgrõhuala idaserv ka Eesti. Saju tõenäosus väheneb. Tuul pöördub loodesse. Öösel on 7 kuni 13, päeval 16 kuni 23 kraadi.

Laupäeval tekib tõenäoliselt Läänemere kohal kõrgrõhuala. Püsib sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul. Öösel on 5 kuni 10, päeval 16 kuni 22 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhuala nõrgeneb, kuid olulist sadu pole ette näha. Puhub muutlik tuul. Öösel on 6 kuni 11, päeval 17 kuni 23 kraadi.

Esmaspäeval liigub Läänemerel tekkinud madalrõhuala Eesti kohale. Sajab hoovihma ja kohati võib ka äikest olla. Tuul pöördub päeval loodesse. Öösel on sooja 9 kuni 14, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Teisipäeval järgeb madalrõhualale kõrgrõhuvöönd. Saju tõenäosus on väike. Tuul on muutliku suunaga. Öösel on 7 kuni 12, päeval 17 kuni 22 kraadi.