Homme eemaldub madalrõhulohk ida-kagu suunas ja Skandinaaviast laieneb kõrgrõhkkond üle Läänemere ning põhjakaarest kandub Eestisse külm arktiline õhumass, teatab ilmateenistus. Öö hakul sajab lörtsi, sekka ka vihma, pärast keskööd läheb sadu üle lumeks. Sadu on tihedam Edela- ja Lõuna-Eestis, nõrgem Kesk-Eestis ning põhjapoolsetes maakondades on saju tõenäosus kõige väiksem. Põhja- ja kirdetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul -2 kuni +2, hommikuks langeb kõikjal alla nulli, päeval on -2 kuni +2 kraadi. Õhtuks taevas selgineb, tuul hakkab nõrgenema ja temperatuur langeb kiiresti.

Pühapäeval liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere kohale. Ilm on enamasti sajuta. Öö on võrdlemisi nõrga tuule ja selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -4 kuni -10-ni.
Päeval suureneb Skandinaaviast madalrõhkkonna surve ning kõrgrõhkkond eemaldub lõuna poole. Ilm on sajuta, aga lisandub pilvi. Õhtul võib Loode-Eestis ka lund sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -3.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkonna kaguserv Läänemere äärde. Sajab lund ja lörtsi, õhtul Lääne-Eestis ka vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, Ida- ja Lõuna-Eestis võib veel alla -5 langeda, päeval tõuseb +1 kuni +4-ni.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjaosa itta kese edasi ida-kagu suunas ja selle kauges edelaservas sajab Eestis siin-seal lörtsi või vihma. Edelatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +3 kuni +6 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhkkond kaugeneb ja tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge vaid laiguti. Tuul pöördub läänekaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +1 kuni +5, Lõuna-Eestis kuni +7 kraadi.

Neljapäeval ulatub üle Venemaa lääneserva kõrgrõhuvöönd. Rootsi lõunaranniku lähistele koondub aga madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail tugevneb Eestis ida- ja kirdetuul. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval +1 kuni +5, Lõuna-Eestis võib paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel püsib kahe rõhuala vastasseis. Puhub tugev idakaare tuul. Üksikutes kohtades sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +3 kuni +9 kraadi.