Ülalolev video on filmitud täna Matsalus Metskülas. Allolevas galeriis on mitukümmend lugejate saadetud pilti eripaigust üle Eesti.

Riikliku ilmateenistuse sünoptiku sõnul läheb homsest ilm kohe päris tormiseks. Sellega tuleks eelkõige arvestada homme Tartu rattamaratonile minejatel.

Vastu hommikut läheb tormiseks esialgu saartel, kuid hommiku jooksul laieneb tihe sajuala üle Eesti ja tuul tugevneb kiiresti.

Sisemaal võib tuult olla kuni 18 meetrit sekundis, rannikul aga lausa kuni 25. Samuti võib tulla äikest - tõenäoliselt saab seda olema igas maakonnas, välistada ei saa midagi.

Ka esmaspäeval tuuled väga ei vaibu - öö on päris tuuline ja päeval võib olla tuult olenevalt asukohast kuni 17 või 21 meetrit sekundis. Rahulikumaks läheb ilm alles teisipäeval.

Hea lugeja, saada meile pilte ja videosid tormisest ja rahelisest ilmast aadressil vihje@delfi.ee.

Ilmateenistus on andnud esimese taseme tormihoiatuse kõikides maakondades. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud.

15.09 hommikupoole ööd tugevneb Lääne-Eesti saartel edelatuul puhanguti 15-20 m/s. Hommiku jooksul jätkub üle Eesti kiire edela- ja lõunatuule tugevnemine, sisemaal iiliti 18, saartel ja rannikul 25 m/s, 15.09 õhtupoolikul pöördub tuul järk-järgult läände ja püsib tugev. Lisaks sajab tihedat vihma, kohati on äikest. Sajuhulgad ulatuvad õhtuks mõnel pool 15-25 mm.