Suurematel riigimaanteedel olid teekatted pärastlõunal enne kella nelja tehtud hooldest ja libedusetõrjest valdavas enamuses soola mõju all, mis jätkuva saju tõttu pole andnud kõikjal soovitud tulemust. Teedel on sõidujäljed valdavas osa lumevabad, kuid kohati libedad.

Jälgede vahel, tee telgjoonel, ristmikel on soolalumesegu ja kinnisõidetud lund. Lagedatel teelõikudel on teed kohati jäised ja konarlikud.

Prognooside kohaselt tugevneb täna õhtust lumesadu koos tuisuga, mis võib kaasa tuua teeolude olulise halvenemise alates Kagu-Eestist ning alates keskööst kogu Eestis. Homseid ja nädalavahetuse alguse sõite planeerides tuleb arvestada nii halbade teeolude kui lisaajaga sihtpunkti jõudmisel.

Kuigi teeolud on talvised tuleb sõidukijuhtidel arvestada, et liikluses osaleb veel sõidukeid, millel on all suverehvid.

Ohutuks liiklemiseks talvistes oludes:

1. Varu aega – seda kulub rohkem nii auto puhastamiseks enne sõidu alustamist kui kindlasti ka teekonna läbimiseks, sest maksimaalkiirusega sõita ei saa.

2. Tutvu eelnevalt teeoludega – varu teeinfot www.mnt.ee

3. Hoia liigeldes suuremat pikivahet ja hoidu järskudest manöövritest.

4. Arvesta kaasliiklejatega ja hinda olukorda ristmikel ja ülekäiguradadel, ka kiirendus- ja aeglustusradadel võib olla libe. Peateega ristumisele lähenedes hakka aegsasti vähendama kiirust.

5. Ole tähelepanelik jalakäijate ja teiste liiklejate suhtes.

6. Arvesta nähtavusega – seisvast autost väljudes veendu ohutuses.

Pikemale sõidule mine täispaagiga, laetud telefoniga ja ära unusta sobivat riietust, millega võiks minna ka autost välja. Autos peaks olema taskulamp, lumelabidas, kindlasti hari, jääkaabits ja ohutusvest.

Pea alati meeles, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustuslik – eriti kehvade tee- ja ilmaolude korral!