Mai esimene nädal on läänepoolse kõrgrõhuala toel peamiselt sajuta ja soe. Esimese kümnepäevaku lõpul läheneb Loode-Venemaalt arktilise õhumassiga madalrõhulohk. Loodevoolus saabub külmemat õhku ja uuel nädalal ilm jaheneb, öösel on miinuskraadid ja päevane maksimum jääb valdavalt 10 kraadist madalamale, samuti on sajuhooge veidi tihedamini. Kuu keskpaiku pöördub õhuvool edelasse ning toob soojust ja niiskust, suureneb äikesevihma võimalus. Kuu teisel poolel vahelduvad soojemad päevad jahedamatega.

Kolmapäeval (3.05.) ja neljapäeval (4.05.)ulatub üle Eesti kõrgrõhuala idaserv. Püsib sajuta nõrga põhjakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur langeb öösel -2..+3 kraadini, päeval tõuseb 8..13°C-ni, meretuulega rannikul vaid kuni 6°C.

Reede (5.05.) kõrgrõhuhari eemaldub lõunasse ja loode poolt läheneb madalrõhulohk, kuid ilm on veel sajuta. Öö on vaikne, päeval tugevneb edela- ja läänetuul 5-11, Soome lahe ääres puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 10..15, rannikul kohati 7°C.

Laupäeval (6.05.) liigub üle Eest madalrõhulohk ja pärastlõunal sajab mitmel pool vihma. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +1..+5, päeval 8..14, Edela-Eestis kuni 16°C.

Pühapäeval (7.05.) tugevneb korraks loode poolt kõrgrõhuhari ja vihmapilved eemalduvad öösel Lätti ning päev tuleb sajuta. Öösel puhub mõõdukas põhjatuul, päeval on tuul nõrk. Õhutemperatuur langeb öösel -2..+4, päeval tõuseb 4..9°C.

Esmaspäeval (8.05.) suureneb Loode-Venemaa madalrõhuala edelaserva mõju. Öö on veel sajuta, päeval sajab mitmel pool vihma, Kirde-Eestis ka lörtsi. Tuul pöördub loodesse ja läände ning on mõõdukas või nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval 5..10°C.

Teisipäeval (9.05.) liigub madalrõhulohk üle Eesti lõunasse. Sajab vihma, Ida-Eestis ka lörtsi. Põhjatuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 3..8°C.