Nädala esimesel poolel püsib Põhja-Euroopa kohal kõrgemates õhukihtides madalrõhuala ülekaal, Läänemere ümbrus jääb selle servaalale ning selle mõju on kord tugevam, kord nõrgem, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Teisipäeva öösel üks osatsüklon eemaldub ja selle järel on öö hakul veel vihmahooge ning Eesti idaservas võib olla tugevamaid loodetuule puhanguid. Pärast keskööd on saju võimalus väiksem ja läänekaare tuul mõõdukas. Päeval tekib ebapüsivas õhumassis rünksajupilvi, siin-seal sajab hoovihma, võib olla äikest. Edelatuul tugevneb puhanguti 11, rannikul 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti väheaktiivne madalrõhulohk. Öösel on vihmahooge harva, hommikul eelkõige lääneservas ja päeval laialdaselt üle Eesti ning ka äikese tõenäosus on võrdlemisi suur. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16, päeval 18 kuni 21 kraadi.

Neljapäeval liigub Läänemere äärde aktiivne madalrõhulohk ja selles võib tekkida iseseisev väike osatsüklon, mille prognoositav liikumistrajektoor kulgeb Gotlandilt üle Läänemere Soome edelaossa. Tõenäoliselt toob see kaasa tiheda vihma ja tuule tugevnemise. Pärast keskööd hakkab saartel vihma sadama ning lõuna- ja kagutuul tugevneb. Päevaks laieneb sadu üle Eesti, tuul pöördub edelasse ning on tugev, puhangud ulatuvad 14, saartel 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 15, saartel kuni 17, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Reedel õhurõhk tõuseb ning kõrgema rõhuga foon tugevneb. Öösel on saju võimalus väiksem, päeval sajab kohati hoovihma. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Laupäeval madalrõhuala mõju vähenemisel ja lõuna poolt kõrgrõhuala serva laienemisel Eesti poole on saju võimalus väiksem. Kuid madalrõhulohu jõulisema surve korral võib tihedam sadu üle Eesti laieneda. Saju ulatuse täpsustuse teeme teisipäeval. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Pühapäev tuleb eemalduva madalrõhulohu ja tõusva õhurõhu foonil üksikute hoovihmadega. Läänekaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 18, päeval 21 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval liigub Skandinaaviasse uus ja aktiivne madalrõhkkond ning laieneb Läänemere äärde. Toob vihma ja tõstab edelatuule tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 14 kuni 18, päeval 18 kuni 23 kraadi.