Homme liigub kõrgrõhkkond Barentsi merelt lõuna poole, samaaegselt laienedes üle Soome ja Skandinaavia. Eesti jääb kõrgrõhkkonna lõunaserva, seetõttu puhub Eestis mõõdukas ida- ja kirdetuul, mis kannab kaasas jahedat õhku. Ilm on sajuta, kuid õhutemperatuur langeb öösel 3 kuni 9 ja maapinna lähedal kohati null kraadi lähedale, rannikualadel on sooja kuni 15 kraadi, päeval on sooja 17 kuni 22 kraadi, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Kolmapäevast pühapäevani laiub üle Läänemeremaade kõrgrõhuala ja Eesti jääb selle keskele. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Ilm püsib sajuta ning õhutemperatuur vähehaaval tõuseb. Nädala lõpus on päeval pilverünki enam. Kui kolmapäeva öösel on õhutemperatuur 3 kuni 9 kraadi (rannikul kõrgem) ja maapinnalähedal püsib sisemaal nõrk öökülma oht, siis laupäeva öösel on sooja juba 8 kuni 15 kraadi. Päeval on sooja kolmapäeval 17 kuni 21, laupäeval juba 20 kuni 25 kraadi.

Järgmisel esmaspäeval, 24. augustil võib Valge mere lähistel areneda uus kõrgrõhuala kese, mis liigub taas lõuna poole. Ilm on jätkuvalt sajuta, tuul pöördub itta ja kirdesse. Sooja on öösel 7 kuni 15, päeval 20 kuni 25 kraadi.