Laupäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul olulise sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on -1 kuni -6 kraadi. Päevaks liigub Ukrainast madalrõhkkond Venemaa lääneserva ja selle lumepilvede serv laieneb pärastlõunal üle Peipsi Ida-Eesti kohale, sajab nii lund kui lörtsi. Puhub võrdlemisi nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuuri maksimum tõuseb 0 kuni +2-ni, kuid sisemaal jääb nii enne- kui pärastlõunal enamasti miinuspoolele.

Pühapäeva öösel sajab põhiliselt Ida-Eestis veidi lund ja lörtsi. Puhub nõrk idakaare tuul. Päeval liigub Kesk-Euroopast madalrõhkkond Lõuna-Rootsi ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Kohati sajab lund ja lörtsi, õhtul muutub sadu laialdasemaks ning sajab nii lörtsi kui vihma. Õhutemperatuur öösel 0 kuni -4, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond piki Skandinaaviat edasi põhja poole ja selle idaserva mööda kandub lõunavoolus Eestisse niiskust lisaks. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, sagedamini on sadusid öö hakul ja pärastlõunal. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Lisandub soojemat õhku ja temperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti madal- ja kõrgrõhkkonna piirimaile. Kohati sajab lörtsi ja vihma, tihedam võib sadu olla öö hakul ja taas õhtul. Tuul on võrdlemisi nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeval jõuab lõuna poolt uus madalrõhkkond Leedu kohale ja laieneb servaga üle Eesti. Sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Puhub on võrdlemisi nõrk, puhub öösel idakaarest, päeval valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja selle mõju nõrgeneb ja sadusid jääb järk-järgult vähemaks. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +4, päeval +1 kuni +5. Kui lõuna poolt saabuv soojem õhumass Kagu-Eestini ulatub, siis võib paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel jõuab Atlandilt Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb üle Skandinaavia. Lõunatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +5 kraadi.