„Suurt tormi ilmakaartidelt praegu ei paista, kuid täpsem pilt selgub homme. Äikesevõimalus on hetkeseisuga kõige suurem pühapäeval,“ ütles sünoptik Delfile.

Samas ta lisas, et äikesetorm võib tekkida mõne tunni jooksul ja seetõttu on seda raske ette ennustada. „Kuid midagi väga hullu pole ilmakaartide järgi küll oodata.“

Laupäeval taganeb kuivem õhk koos kõrgrõhuala keskmega Venemaa poole. Kõrgrõhuala äärmises lääneservas on õhk niiskem ja ebapüsivam ning äikese tõenäosus on suur nii öösel kui ka päeval. Öösel on äikese tõenäosus suurem merel ja rannikul, päeval ka sisemaal. Puhub kagu- ja lõunatuul, äikese ajal on tuul puhanguline. Öösel on 17–23, päeval 27–33 kraadi sooja.

Pühapäeval läheneb Läänemerelt madalrõhuvöönd, milles kulgeb front, mis seob Barentsi merelt itta liikuvat tsüklonit Vahemere äärest Kesk-Euroopasse saabunud tsükloniga. Öösel on kohati hoovihma ja äikesevõimalus. Päeval loob lähenev jahedam õhk äikesevihmaks soodsad tingimused. Tuul pöördub päeval edelast loodesse ja põhja ning on puhanguline. Öösel on õhusooja 17–22 kraadi, päeval 20–27, Kagu-Eestis kuni 32 kraadi.

Esmaspäeval on Kesk-ja Lääne-Euroopa kohal mitmekeskmeline madalrõhuala. Samal ajal tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhuala ja liigub Soome peale. Sajud ja äike taganevad kõrgrõhuala sunnil juba öö jooksul lõunapiiri lähedale. Eesti vetes ja rannikul puhub võrdlemisi tugev kirde-, hiljem idatuul. Öösel on õhutemperatuur 14–18, päeval 19–25 kraadi.

Teisipäeval üritab lõunasse taandunud soojem ja niiske õhk taas Läänemere ääres põhja poole liikuda ning kõrgrõhuala taandub Venemaa kohale. Äikesevihmad võivad päeval ulatuda saartele, Liivi lahele ja Lõuna-Eestisse peamiselt päeval ning levida aeglaselt kirde poole. Idakaarte tuul nõrgeneb. Öösel on 10–16, päeval 21–25, kohati 28 kraadi sooja.

Kolmapäeval liigub üle Läänemere lõunast põhja poole madalrõhulohk, milles võib tekkida väike osatsüklon. Äikesevihmade tõenäosus on suurem päeval. Tuul pöördub kagust edelasse ja on puhanguline. Öösel on 13–18, päeval 21–26, Ida-Eestis kuni 29 kraadi sooja.

Neljapäeval on Läänemere ümbruses taastunud tavapärane edelavool. Kohati sajab hoovihma ja võib ka äikest olla. Puhub edelatuul. Öösel on 13–18, päeval 19–25 kraadi.

Reedel võib Läänemerel tekkida väike osatsüklon ja päeval Eesti vete kohale kanduda. Suurem sadu võib saabuda õhtupoolikul Lääne-Eestisse. Tuul on valdavalt edelast. Öösel on õhusooja 13–18, päeval 19–25 kraadi.