Ilmateenistuse prognoosi järgi laieneb päeva peale lörtsisadu üle Eesti, teeb ka tuisku. Õhtul tuleb lääne pool sekka ka vihma. Edelatuul paisub jõuliseks - sisemaal tõusevad puhangud kuni 17, saartel ja rannikul kui 20 meetrini sekundis. Õhutemperatuur tõuseb -1 kuni +4 kraadini. Liiklustingimused on halvad piiratud nähtavuse, libeduseohu ja tugeva külgtuule tõttu.

Homme liigub madalrõhkkond üle Karjala Loode-Venemaa suunas ja selle servas sajab öösel aeg-ajalt lund ja lörtsi, tuiskab. Lääne-Eestis tuleb lühiajaliselt sekka ka vihma, on jäiteoht. Puhub jõuline edela- ja läänetuul, pärast keskööd pöördub kõikjal loodesse, puhanguid on sisemaal üle 15, saartel ja rannikul üle 20 meetri sekundis. Õhutemperatuur on öö hakul -1 kuni +3, hommikuks langeb -1 kuni -6 kraadini. Päeval pilved hõrenevad ja sajuhooge on harvem. Loodetuule puhanguid on sisemaalgi kohati üle 20, saartel ja looderannikul kuni 25 meetri sekundis. Õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni -4, saarte rannikul vastu Läänemerd kuni +1 kraadi.

Uuel nädalal kuni -15 kraardi

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öösel sajab veel kohati lund, päeval on pilvi hõredamalt ja ilm sajuta. Tuul puhub valdavalt põhjakaarest, öösel on saartel ja põhjarannikul veel puhanguti tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, Kirde-Eestis kuni -12, päeval -1 kuni -6, Ida-Eestis võib jääda alla -8 kraadi.

Teisipäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta, rahulik ja külm õhutemperatuuriga saartel ja läänerannikul -4 kuni -9, sisemaal -10 kuni -15 kraadi. Päeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond servaga Läänemere äärde ja tõstab lõunakaare tuule tugevamaks. Lisanduvaist pilvedest sajab kohati kerget lund. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis -1 kuni +2, ida pool -1 kuni -3 kraadini.

Kolmapäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes lumepilvedega ja selle järel on üürikeseks ka selgemat taevast. Õhutemperatuur on -1 kuni -6, Kirde-Eestis -10 kraadi ümber.

Neljapäeval laieneb läänest lähenev madalrõhkkond üle Eesti. Öö on veel sajuta ja mõõduka lõunakaare tuule. Õhutemperatuur on miinuspoolel. Päeval jõuab lume- ja lörtsisadu, teeb ka tuisku, sest lõunakaare tuul tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur tõuseb üle 0 kraadi.

Reedel liigub madalrõhkkond ning lisab sadusid. Kuid sajufaas, tuuleväli ja ka temperatuurifoon on otseses sõltuvuses madalrõhkkonna trajektoorist. Eestist põhja poole kanduva keerise korral on meil valitsevaks plusskraadid ja vesine sadu, lõuna poolt mööduv madalrõhkkond toob meile lund ja teeb tuisku. Otse üle Eesti liikuv keeris jaotab meie väikese maa miinuskraadides ja lumiseks põhjatiivaks ning vesiseks ja sulailmaga Lõuna-Eestiks.

Järgnev nädalavahetus võib tuua veel ühe madalrõhkkonna ühes sajuga ja selle järel ilma külmenemise.