Laupäeval (6.05.) liigub üle Eesti madalrõhulohk, kuid märkimisväärset sadu see ei too. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+6, päeval 10..16, Kirde-Eestis 7..9°C, pärastlõunal langeb.

Pühapäeval (7.05.) tugevneb korraks loode poolt kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Põhjakaarest puhuv tuul on nõrk. Õhutemperatuur langeb öösel -1..+4, päeval tõuseb 4..10°C.

Edasi kuni töönädala lõpuni määrab meie ilma Ukrainast kirdesse liikuv madalrõhuala lääneserv. Õhuvool pöördub põhja ja avab sissepääsu külmale õhule.

Esmaspäeval (8.05.) oleme madalrõhuala loodeservas. Öö on veel olulise sajuta, päeval sajab mitmel pool vähest hoovihma. Põhjakaare tuul järk-järgult tugevneb, päeval ulatuvad põhja- ja kirdetuule puhangud saartel 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 4..8°C.

Teisipäeval (9.05.), kolmapäeval (10.05.) ja neljapäeval (11.05.) oleme madalrõhuala lääneservas. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool vihma ja lörtsi, öösel võimalik ka nõrk lumi. Põhja- ja kirdetuul vähehaaval nõrgeneb ja pöördub neljapäevaks läänekaarde. Õhutemperatuur langeb öösiti -4..+2, päeval tõuseb 3..8°C-ni.

Reedel (12.05.) madalrõhuala mõju väheneb ja päevaks sirutub lõuna poolt meieni kõrgrõhuhari. Öö on olulise sajuta, päeval võib Ida-Eestis kohati vihma sadada. Edela- ja läänetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 6..11°C.