Laupäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Kuid Venemaal püsib madalrõhuväli, mille vahetu lähedus loob päevasel ajal rünksajupilvede arenguks soodsad tingimused. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, maapinna lähedal võib 0 kuni -2 kraadini langeda, põhjakaare tuulele avatud rannikul on sooja kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi, vahendab Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut (EMHI).

Pühapäeval laieneb kõrgrõhuala Eesti kohale. Öö on sajuta, päevaks lisandub niiskust, läheb taas pilvisemaks ja kohati sajab hoovihma. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, maapinna lähedal kohati 0 kuni -2 kraadi, päeval 16 kuni 19 kraadi.

Esmaspäeval katab Eestit kõrgrõhuala lõunaserv ja ilm on enamasti sajuta. Kirdetuul veidi tugevneb. Sooja on öösel 5 kuni 10, meretuulega rannikul kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Teisipäeval nihkub kõrgrõhuala Soome poole, sest Musta mere äärest liigub põhja suunas uus madalrõhkkond. Prognoosmudelite arvamus keerise aktiivsusest on erinev ja päev-päevalt see arvamus ka muutub. Nõnda on kaheldav, kas „lõunatsükloni” vihmapilvede tsoon jõuab Eestini. Kui, siis suureneb saju võimalus eelkõige Lõuna-Eestis. Kirdetuul tugevneb. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Läheb tasapisi soojemaks

Kolmapäeval ulatub madalrõhkkonna loodeserv Eesti kohale, kuid keeris ise on nõrgenemas. Vihma võimalus on suurem Kagu-Eestis, päikeselisem on ilm saartel ja Loode-Eestis. Kirdetuul nõrgeneb. Sooja on öösel 10 kuni 15, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja meil tugevneb uuesti kõrgrõhuala. Öö ja ennelõuna on selgem ja sajuta. Pärastlõunal võib kohati hoog vihma tulla. Tuul puhub idakaarest ja on nõrk. Sooja on öösel 10 kuni 14, päeval 20 kuni 23 kraadi.

Reedel ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd ja ilm on suurema sajuta. Tuul pöördub päevaks lõunakaarde ja hakkab õhtul tugevnema. Sooja on öösel 8 kuni 13, päeval 20 kuni 23 kraadi.