Laupäeval ja pühapäeval jääme lääne- ja idapoolse madalrõhkkonna vahele, kusjuures määravamaks osutub Venemaal pöörlev tsüklon. Selle mõjul sajab nädalavahetusel kohati hoovihma (tõenäosus 25-50%), tuul pöördub läänekaarde ja saab rannikul hoogu juurde. Ööl vastu laupäeva langeb õhutemperatuur 3..9°C piiresse, maapinna lähedal kohati 0°C-ni. Öö vastu pühapäeva on soojem ja öökülmaoht taandub. Päevasel ajal jagub sooja 15..21°C,

Esmaspäeval (23.05.) jääme Venemaal hääbuva madalrõhkkonna lääneserva. Päeval võib kohati hoovihma sadada, tuul pöördub põhjakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 6..12, päeval 17..22°C.

Teisipäeval (24.05.) moodustub Soome kohale kõrgrõhkkond ja selle hari ulatub Läänemere kohale. Lõuna poolt ulatub Baltimaadeni madalrõhuala põhjaserv. Öö möödub Eestis sajuta, päeval arenevad kohati välja rünksajupilved. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul ja õhutemperatuur on öösel 6..12, päeval 17..22°C, meretuulega rannikualad võivad veidi jahedamad olla.

Kolmapäeval (25.05.) ja neljapäeval (26.05) muutub lõunapoolne madalrõhkkond jõulisemaks ja Eestisse jõuab rohkem niiskust. Vihma tõenäosus suureneb, kirde- ja põhjatuul tugevneb ning õhk püsib suhteliselt soe.