Tänaseks tugevneb Soome lahe ümbruses kõrgrõhkkonna mõju ja vihmapilved tõmbuvad ahtamaks. Pärastlõunal saju võimalus hoopis väheneb. Puhub idakaare tuul 3-9, saartel ja rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 21 kuni 26, Lõuna-Eestis kuni 28 kraadi.

Laupäeval ulatub Läänemerele madalrõhulohk, ida pool tugevneb aga kõrgrõhuala. Sajuhooge on öösel vaid üksikuid, pärastlõunal on rünksajupilvi arvukamalt, võib ka äikest olla. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Kahe rõhuala piirimail kandub lõunakaarest meile sooja juurde. Sooja on öösel 14 kuni 19, päeval 21 kuni 28 kraadi, kus päikest enam, võib tõusta veel paar kraadi kõrgemale.

Pühapäeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk ja meil läheb õhk niiskemaks. Kuumas õhumassis on soodsad tingimused väga võimsate rünksajupilvede arenguks, vihmahoogudeks ja äikeseks ühes tugevate tuulepuhangutega. Sooja on öösel 14 kuni 19, päeval 22 kuni 28 kraadi.

Uue nädala ilm on ikka tujukas

Esmaspäeval jäävad sajud harvemaks ja nõrgemaks ning termomeetrinäidud tõusevad 25 kraadi ümbrusse. Teisipäeval võtab nii Skandinaavias kui Soomes võimust madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda liigub kiires edelavoolus taas üle Eesti vihmapilvi. Tugev edelatuul lükkab suure sooja minema ja päevasooja on 20 kraadi ümber.

Kolmapäeval jääb sadusid jääb harvemaks. Puhub tugev edelatuul. Läänekaarest tuleb jahedamat õhku ning sooja on 18 kuni 21, Kagu-Eesti kuni 24 kraadi.

Nädala teine pool tõenäoliselt vääramatut pööret kuiva poole ei too. Ehkki üürikeseks võib kaalukauss idapoolse kõrgrõhkkonna kasuks kalduda. Kuid see on nõrk ega suuda takistada päevasel ajal hoovihmapilvede arengut. Pealegi edasine tendents annab nädalavahetuseks pigem taas eelise madalrõhkkonnale. Nii et esialgu kuivale ja päikeselisele ilmale ma suuri panuseid ei teeks.