Iga kuu 2015. aastal on sisuliselt tituleeritud kuumimaks endasuguste seas ning juuni ühines märtsi ja maiga, mis olid alates 1880. aastast, kui on hakatud mõõtmisi kirja panema, kõige soojemad märts, mai ja juuni, vahendas NOAA esmaspäeval, kirjutab Washington Post.

Eelmine kõige soojem juuni oli mullu, kuid 2015. aasta juuni purustas selle rekordi 0.22 kraadiga. "See oli... neljas kõrgeim kuutemperatuuri keskmine üldse," seisab NOAA raportis. Ka ookeanitemperatuur tegi juunis rekordi.

2015. aasta ongi liikumas kõige soojema aasta kursil ja seda tänu El Ninot tugevdavale protsessile, mis aitab suurt kogust kuumust transportida Vaikse ookeani kohalt üle maailma laiali, eriti põhjapoolkerale.

Siiski kahjuks Eesti sellest soojusest osa ei saanud, kuna enamus soojast koondus USA-s Vaikse ookeani loodepiirkonda, Lõuna-Ameerika põhjaossa, Aafrika keskpiirkonda ning Kesk-Aasiasse.

NASA ja NOAA avaldatud soojakaartidel laiutab aga Eesti ning meie lähinaabrite (välja arvatud Venemaa, mille territoorium on äärmiselt suur) kohal sinine ja valge värv, mis tähendab, et nendes piirkondades on jäänud keskmised temperatuurid kas samale tasemele või isegi on need väiksemad, kui teiste aastate samadel kuudel. 

ICYMI: Our monthly GISS Surface Temperature Analysis (GISTEMP) June 2015 data now available: http://t.co/on3qbbzZNP pic.twitter.com/LW1Q6zJO55
— NASA GISS (@NASAGISS) July 16, 2015

Riigi ilmateenistuse teatel tugevneb täna päeval Eesti kohal ilusa ja rahuliku ilmaga kõrgrõhuhari. Sadu oodata ei ole ning termomeetrinäidud kerkivad 18..23 kraadini. Õhtul läheneb Läänemerelt aga taas madalrõhulohk ning saartelt alates läheb pilvisemaks ja vihmasemaks.