Oktoobri keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või veidi kõrgem (norm on 5,2 kuni 8,6 kraadi). Sademeid on normi piires või veidi vähem (norm 64 kuni 87 mm).

Kuu alguses ulatub Eestisse kõrgrõhuala põhjaserv. Ilm on kuiv, soe ja tuuline. 6. oktoobril kujuneb Skandinaavia põhjaosas välja võimas kõrgrõhuala, mis laieneb Läänemere äärde ning Eestisse kandub külmem õhumass, kirjutab ilmateenistus oma kuuprognoosis.

Kümnepäevaku viimastel päevadel liigub Musta mere lähedalt madalrõhuala piki Venemaa lääneosa põhja poole, mis jääb Peterburi lähistel väheliikuvaks ja selle lääneserva pidi võib 10. oktoobri paiku jõuda Ida-Eestisse lörtsisadu.

Kirdevoolus jätkub ka külma õhu sissevool ja nii langeb samal ajal õhutemperatuur sisemaal öösel kohati -4 kraadini.

Kuu teisel poole taastub läänevool ja ilm läheb taas soojemaks, tuulisemaks ja vihmasemaks.

Homme laieneb põhjapoolne kõrgrõhuala servaga üle Eesti. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas kirdetuul, vaid põhjarannikul võib olla tugevamaid puhanguid. Temperatuur langeb öösel õhus 0 kuni +4-ni, kohati juba -1-ni, maapinna lähedal aga laialdaselt miinustesse, rannikul on veel sooja kuni 7, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Kolmapäeval muutub kõrgrõhuala võimsamaks, kuid ida pool seisab sellele vastu madalrõhuala ja seetõttu suureneb Ida-Eestis saju võimalus 50%-ni. Puhub mõõdukas kirde- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni .+3, meremõjuga rannikul kuni +6 kraadi, päeval 5 kuni 8 kraadi.

Neljapäeval saavutab põhjapoolne kõrgrõhuala taas ülekaalu. Ilm on sajuta, võrdlemisi nõrga põhjakaare tuulega ja külm. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, meremõjuga rannikul kuni 7, päeval 5 kuni 8 kraadi.

Reedel püsib põhjapoolse kõrgrõhuala ülemvõim. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni .+3, meremõjuga rannikul kuni 7, päeval 5 kuni 8 kraadi.

Laupäeval liigub kõrgrõhuala Läänemere äärde ja selle vahetus läheduses on meie ilm sajuta. Põhjakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, meremõjuga rannikul kuni 7, päeval 5 kuni 8 kraadi.

Pühapäeval ja esmaspäeval katab kõrgrõhuala võimsana kogu Läänemere ümbrust. Ilm on sajuta, rahulik ja jätkuvalt külm. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, meremõjuga rannikul kuni 7, päeval 6 kuni 10 kraadi.