Esmaspäev, jõululaupäev jätkub tõenäoliselt ilusa talvise ilmaga. Madalrõhkkond kaugeneb ja üürikeseks tugevneb kõrgema rõhuga vöönd. Lumehooge on vaid üksikuid ja sajuhulk on väike. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest, õhtul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8 ja kui taevas selgineb, siis langeb alla 10 külmakraadi. Päeval on õhutemperatuur -1 kuni -5 kraadi, jõuluõhtul võib -10 kraadi lähedale langeda.

Teisipäeval, jõulu esimesel pühal (25.12) liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu ja selle serva mööda jõuab Läänemere äärde pehmem õhumass, lisandub niiskust ja ilm läheb lääne pool sulale.

Öösel on paiguti veel selgemaid laike ja ilm suurema sajuta. Edela- ja lõunatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul Lääne-Eestis -2 kuni -7, Kesk- ja Ida-Eestis -8 kuni -13 kraadi, hommikuks temperatuur tõuseb.

Päeval pilvisus tiheneb ning alates Loode-Eestist hakkab lund ja lörtsi sadama, vihma võib sekka tulla saartel ja looderannikul, hilisõhtul ka sisemaal. Puhub tugev edelatuul, õhtul saartest alates pöördub läände ja loodesse. Jätkub õhutemperatuuri tõus, Lääne-Eestis 0 kuni +2, Kesk- ja Ida-Eestis -1 kuni -4 kraadi.

Kolmapäeva (26.12) öösel ulatub madalrõhkkonna serv veel Eesti kohale. Sajuhooge tuleb lume ja lörtsina, kohati võib sekka ka vihma poetada. Päevaks eemaldub madalrõhkkond Karjala kohale ja pilvisus hõreneb ning suuremat sadu enam ei tule. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, saartel kuni +4. Päeval on temperatuur null kraadi ümber, saartel paar-kolm kraadi enam.

TÄHELEPANU! Jõulupühade ajal on aga ilm väga muutlik ja teedel suur libeduseoht!