Erakordselt tugevad tormituuled tekitasid Saaremaal, Pärnumaal, Viljandimaal ja Lõuna-Eestis ulatuslikult elektririkkeid. Kella 17.15 seisuga oli vooluta kokku 60 000 majapidamist.

Kella 00.30 paiku oli vooluta ligi 40 000 majapidamist.

Võru oli elektri ja veeta

Eile kell 16.32 lülitusid Eleringi Võru alajamas välja mitu elektriliini ja linn jäi elektrivarustuseta.

Esialgse info kohaselt oli Võru alajaama seadmetele lennanud alajaama juhtimishoone plekk-katuse tükid ning osa alajaama seadmetest sai kannatada.

Elering puhastas mõne tunniga alajaama selle osa sinna lennanud katusedetailidest ning asus seejärel seda osa alajaamast pingestama. Vooluta jäämise tõttu jäid Võru elanikud ka veeta. Kell 23.37 said paljud võrulased elektri tagasi.

Täna hommikul käivad Võru alajaamas koristustööd.

Kohapeal viibiva Delfi piltniku sõnul asjatab alajaama juures kümmekond inimest, äralennanud soojustuse tükke leidub igal pool, puude ja põõsaste küljes. Droonifotodel paistvad valged täpid ilmestavad, kui palju seda lendu läks.

Fotograafi sõnul läks hästi alajaama kõrval oleval kortermajal. Kui tuul oleks teise nurga alt olnud, oleks võinud alajaama küljest lahti murdunud plekk lennata kortermaja fassaadile ja akendesse, nentis ta.

Teise taseme hoiatus
Ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.