Kell tiksub hiliseid õhtutunde ja sügavsinises taevas süttivad üksteise järel kauged tähed, erksaim neist Ehatäht ehk Veenus. Maa truu kaaslane Kuu helgib täies hiilguses ja tema hõbedased niidid juhatavad viimasedki inimhinged oma kodudesse. Tuul vaikib ja kuulatab langenud lehtede sahinat meie jalge all ning karge õhk koob niiskusepisaratest härmavaipa.

Peagi uksed sulgev oktoobrikuu on sel aastal pakkunud mitmeid sarnaseid hetki, sest ilm on olnud tavapärasest tunduvalt kuivem ja selgem. Sademete osas ei tõota suuri muutusi ka lõppev nädal.
Võimukas kõrgrõhuala libiseb vaikselt Soome kohalt kagusse ja peatub pühapäeval Musta mere ääres. Selle mõju on Läänemere ääres tugevam reedel ja laupäeval. Ilm püsib suhteliselt rahulik, saju võimalus on väike ja õhutemperatuur langeb öisel ajal valdavalt miinusesse, päeval tõuseb kõikjal plusspoolele.

Pühapäeval ja esmaspäeval liigub Islandilt üle Nordkapi Põhja-Venemaale aktiivne madalrõhkkond. Tsükloni survest tingituna läheb ka Eestis ilm tuulisemaks ja soojemaks, kuid märkimisväärset niiskuselisa tulemas ei ole.

Pehmemasse õhumassi jääme kuni kolmapäevani. Neljapäeval võib aga meie jaoks avaneda loodevool ja soe õhumass vahetub külmema vastu. Siin-seal võib ka sadada, kuid sajuhulgad jäävad tõenäoliselt väikesteks ja nii jätkab november oktoobrikuu jälgedes kuivemat joont.

Täna päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub valdavalt ida- ja kagutuul 1-7 m/s Õhutemperatuur on 2..8°C.

Laupäeva öösel on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 0..-6, saarte rannikul kuni +4°C. Päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Edelatuul tugevneb 5-10, õhtuks rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Pühapäeva öösel on samuti vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub edelatuul 6-12, rannikul ja saartel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -1..+4, saartel ja rannikul +4 ..+9°C. Päeval: Vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub edelatuul 6-12, rannikul ja saartel puhanguti 15-18 m/s, pärastlõunal pöördub tuul läände. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Esmaspäeva ööl vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm jätkub. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 4 ..9°C. Päeval: vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 7 ..11°C.