Homseks madalrõhuala tasapisi nõrgeneb. Öö hakul sajab hoovihma laialdaselt. Pärast keskööd pilvisus järk-järgult hõreneb ja sadu lakkab. Päeval on üksikuid sajuhooge ning seda eelkõige Lääne-Eestis (tõenäosus ~50%), väiksem on võimalus idapoolsetes maakondades. Lõuna- ja kagutuule puhanguid on saartel kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 18 kuni 22 kraadi, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Laupäeval suureneb Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna mõju. Öö on valdavalt sajuta, vaid Liivi lahe ja Väinamere kohal võib rünksajupilvi areneda, millest hoog vihma tuleb. Päeval on aga mandril rünksajupilvede arenguks tingimused soodsamad (saju võimalus ~50%). Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kraadist sisemaal 15 kraadini rannikul, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna mõjuväljas enamasti sajuta. Päeval jõuab Taani kohale madalrõhuala, selle lohk liigub õhtuks üle Läänemere ning Saaremaale, Hiiumaale ja Liivi lahele võivad vihmapilved jõuda. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval läheneb lääne poolt jahedam ja niiskem õhumass, millele on Eesti kohal vastas lõunavoolus lisanduv soe. Kahe erineva õhumassi kokkupuutealal on meil öösel vihmahooge enamasti lääne pool, päeval sajab vihma ja võib äikest olla suuremal osal Eestist. Kui Venemaal olev kõrgrõhkkond jõulisemat vastupanu osutab, siis võib Eesti idaserv veel sajuta püsida. Tuul puhub öösel kagust, päeval pöördub lõunasse ja edelasse ning on tänastel andmetel mõõdukas, küll aga võivad äikesepilve alused tuuleiilid tugevad olla. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 19 kuni 23, Ida-Eestis kuni 25 kraadi.

Teisipäeval koondub madalrõhkkond enam Skandinaaviasse ja tõusva õhurõhu foonil on Kesk-Euroopa kohalt kõrgrõhuala põhja poole laienemas. Öösel ja hommikul on vihma võimalus suur (enam kui 50%), päeval on sajuhooge hõredamalt. Tuul pöördub läänekaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 21 kraadi.

Kolmapäeval (24.08.) rõhkkondade mõjuala oluliselt ei muutu. Skandinaavia ja Soome kohal laiub madalrõhuala ning Leedus ja Lätis on ülekaalus kõrgrõhuala. Eesti püsib kahe rõhkkonna piirimail. Vihmahooge on üksikuid (võimalus ~25%, Virumaal 50% piires), õhtul võib aga sadu laieneda ja tihedamaks muutuda. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 21 kraadi.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuala Eestini, kuid selle serva mööda võib läänekaarest kanduda niiskemat õhku ning hoovihma võimalus püsib (saju võimalus ~25%, Loode- ja Põhja-Eestis ~50% piires). Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 18 kuni 21 kraadi.