Meie maile soojal ikka veel asja pole. Küll on see üle Vahemere Balkanimaadesse ja ka Kesk-Euroopa lõunatiiba jõudnud. Rumeenias ja Bulgaarias kerkisid eile maksimumid juba 25-28 kraadini, teatas EMHI sünoptik Taimi Paljak.

Nii suur kevadine soe on võimsaks kontrastiks jahedusele ning kergitab taevasse võimsaid äikesepilvemasse. Põhja-Euroopa ilma üle otsustaja on kaugel Nordkapi taga. Väga visa ja pikaealine madalrõhuala keerutab õhku ringiratast. Nii jõuab ikka ja jälle arktiliste merede hingust Läänemere äärde ja kaasatoodud niiskus tuleb alla lume ja lörtsina. Nii tänagi. Madalrõhuvöönd langeb müürina Läänemere äärde.

Hommikul jõuavad Eesti lääneserva pilved, millest lörtsi ja vihma tuleb. Päeva peale kanduvad saju pilved ida poole ja sisemaal tuleb ka lund. Tsoon liigub õige aeglaselt, nii et pilveserv võib jõuda Võrtsjärve lähedale ja jätta kaguosas päeva veel sajuta. Lõõtsub tugev edelatuul. Õhutemperatuur tõuseb 1 kuni 5 kraadi, Kagu-Eestis 7 kraadini.

Laupäeval sajab lund ja lörtsi, Lõuna-Eestis võib ka vihma tulla. Õhtuks eemaldub vöönd nii palju ida poole, et Loode-Eestis hakkavad pilved hõrenema. Tuul pöördub põhjakaarde, läheb päeva peale tugevamaks ning ilm on õige kõle, üksnes Setumaal võib kuni 7 kraadi sooja olla.

Lihavõtte esimesel pühal jõuab idapoolsetesse maakondadesse veel lumepilvi. Väiksem on saju võimalus Pärnu-Rakvere joonest lääne pool. Põhja- ja kirdetuul on tuntav. Öö on väikestes miinustes, päev napilt plusspoolel.

Uue nädala alguseks tugevneb kõrgrõhuala. Sajud taanduvad. Ööd on külmad, päeval teeb rõõmu kevadpäike. Aga nädala keskpaigas võib kevad esimese sooja kingituse teha ning peletada ära öise külma ning päevased termomeetrinäidud 10 kraadi ümbrusse tõsta.

Reede
Öösel: Vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub edelatuul 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, saartel kuni 2 kraadi. Päeval: Pilvisus tiheneb. Loode-Eestist alates hakkab lund ja lörtsi sadama, saartel võib tulla ka vihma. Saju võimalus on suurem põhja maakondades Puhub edelatuul 6-12, puhanguti 15, hommikul saartel kuni 18 m/s, õhtupoolikul hakkab tuul nõrgenema. Õhutemperatuur on 1 kuni 4, Kagu- Eestis kuni 6 kraadi.

Laupäev
Öösel: Enamasti pilves ilm. Paljudes kohtades sajab lund ja lörtsi. Puhub edela- ja lõunatuul 3-8 m/s, pärast keskööd pöördub tuul saartel ja Põhja-Eestis kirdesse ning tugevneb 8-13 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni 1 kraadi. Päeval: Pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma, Põhja-Eestis ka lund. Puhub kirdetuul 5-10, saartel ja läänerannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on - 1 kuni 3, Kagu-Eestis kuni 7 kraadi.

Pühapäev
Öösel: Pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab enamasti vähest lund. Puhub kirdetuul 3-9, saartel ja läänerannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 kraadi. Päeval: Vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib veidi lund või lörtsi sadada. Puhub põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi.

Esmaspäev
Öösel: Vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kagu-Eestis võib kerget lund sadada. Puhub kirde- ja põhjatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni -9, kohati -11 kraadi. Päeval: Vähese ja vahelduva pilvisusega sademeteta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi.