Ilmaennustuse kohaselt kestab külm ilm umbes nädala ja pühapäeval või uue nädala alguses võivad temperatuurid Soome lääneosas tõusta isegi 15 soojakraadini.

Ka Eestis on nädala keskel just öösel oodata madalaid temperatuure, nii näiteks võib õhutemperatuur langeda 3–8, maapinnal paiguti 0 kraadini. Nullilähedast temperatuuri on oodata ka neljapäeva ja reede ööseks. Päevased õhutemperatuurid jäävad aga 8 ja 14 kraadi vahele.

Homme nihkub madalrõhkkond aeglaselt ida-kagu suunas ja selle edelaserv katab Eestit. Hoovihma võimalus on suur. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse. Öösel on tuul tugev, päeval võib nõrgeneda, kuid keerise kiiremal kaugenemisel Peipsi taha tõuseb loodetuul tugevaks. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 5–9, rannikul 12°C-ni, päeval on 10–14 kraadi.

Kolmapäeval tõmbub madalrõhkkond Venemaa kohale ja selle lääneserva mööda kandub loodevoolus Läänemere äärde jahedust. Öösel võib sisemaal sajuhooge harvem olla ja kus taevas selgineb, seal langevad miinimumtemperatuurid õhus 3–8°C, maapinnal aga võib 0 kraadi lähedale langeda. Päeval on taas vihmahooge laialdaselt ja õhusooja vaid 10–13 kraadi. Puhub tugev loode- ja põhjatuul.

Neljapäeval jääb tõusva õhurõhu foonil sajuhooge harvemaks. Loode- ja põhjatuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 1–6°C, maapinnal on öökülmaoht, rannikul jääb 10 kraadi ümbrusse, päeval tuleb sooja 8–12 kraadi.

Reedel tugevneb kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väiksem, aga kui kohatisi sajuhooge on, siis võib vihma sekka ka lumekruupe tulla. Loode- ja põhjatuul veidi nõrgeneb. Sooja on öösel 1–6 kraadi, maapinnal on suur öökülmaoht, rannikul jääb temperatuur 10 kraadi ümbrusse. Päeval tuleb sooja 8–11 kraadi.