Elektrilevi andmetel on praegusel hetkel üle Eesti elektrikatkestusi 4401 majapidamises. Neist 2625 on Põlvamaal.

770 katkestust on ka Võrumaal. Lisaks on katkestusi ka Viljandimaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal, Harjumaal, Hiiumaal ja Saaremaal.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen selgitas Delfile, et enamusele klientidele suudetakse elektrivarustus tänase-homse jooksul taastada, aga väiksemad rikked võivad jääda kuni esmaspäevani.

"Tegeleme koostöös häirekeskusega teele langenud liinidega, samal ajal teeme ka ümberlülitamisi võrgus," ütles Klaassen.

Klaasseni sõnul olid kella 16.30 ajal tormituuled Kagu- ja Lõuna-Eestis sedavõrd tugevad, et töömehed käisid rikkelistelt liinidelt puid eemaldamas ja kui autoni tagasi jõudsid, kukkusid juba uued puud liinidele. "Sellistes oludes on metsa minek raskendatud. Liiga ohtlik," ütles Klaassen

Ilmaprognoos lubab aga Klaasseni sõnul, et tuul õhtuks vaibub ja peale 18 peaks tuul taltuma juba sedavõrd, et enam liinidele midagi ei murra.

"Tänase päeva rikkeliste katkestuste tipust (vooluta 8004 klienti) peaksime õhtutundideks märgatavalt väiksemate numbriteni jõudma," selgitas Klaassen.

Eile andis riiklik ilmateenistus teise taseme tormihoiatuse, mis tähendab, et ilm on ohtlik ja esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Tormituuled kogusid tuure õhtul ja möllasid öösel koos suure sajuga. Samuti oli äikest.

Täna liigub ikka aktiivsena püsiv madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja selle servas puhub meil tormine edelatuul - puhanguid on 20-25, öö hakul rannikul kuni 28 m/s. Hommikupoolikul annab tuul merel ja saartel juba pisut järele, samal ajal mandril ulatuvad puhangud pärastlõunani ikka 20-25 m/s.

Õhtul tuul kõikjal nõrgeneb ja pöördub läände ja loodesse. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, õhtu poole jääb sajuhooge harvemaks. Õhutemperatuur on öösel null kuni 3, päeval 2 kuni 6 kraadi.