Neljapäeval, 2. jaanuaril saab madalrõhkkond Atlandilt lisaenergiat ja katab võimsana kogu Põhja-Euroopat ning selle survel ulatuvad edela- ja läänetuule puhangud 15, õhtu poole 18 m/s. Niiskus kandub enamasti üle põhjanaabrite ning meil on taevas vaid õhuke kõrge pilvekiht, millest sadu ei tule. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, rannikul kuni +5, päevaks lisandub sooja ning õhutemperatuur tõuseb +2..+7°C-ni.

Reedel liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu suunas ning selle jõulise surve tõttu tõusevad edelatuule puhangud sisemaal 17-18, rannikul 25 m/s. Öö on veel selgem ja sajuta, päevaks kattub taevas pilvedega ning Lääne-Eestisse jõuavad vihmapilved, mis õhtul edasi Peipsi äärde jõuavad. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +5, päeval +2..+7°C.

Laupäeval jääb mitmeosaline madalrõhuala Põhja-Euroopat katma ning selle servas tekib uus osatsüklon, mis päeval Soome kohale liigub. Jätkub tugev surve ning edela- ja läänetuul on endiselt väga tugev, üksnes öö hakul annab üürikeseks pisut järele. Õhumass asendub jahedamaga - öösel sajab kohati veidi vihma, pärast keskööd tuleb sekka ka märgi helbeid, hommikul ja päeval sajab tihedat lörtsi. Puhub väga tugev edelatuul, pärastlõunal pöördub lääne poolt alates läände ja loodesse. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2, rannikul kuni +4°C.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Soome kohalt Venemaale ja selle lääneserva mööda jõuab meile külmemat õhku. Kohatised sajuhood tulevad lörtsi ja lumena, saju võimalus on suurem saartel ja meretuulega rannikul. Loodetuul on öösel väga tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 0..-4, rannikul kuni +2, päeval sisemaal 0..-3, meretuulega rannikul kuni +2°C.

Esmaspäeva öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Samal ajal läheneb uus aktiivne madalrõhkkond Atlandilt Skandinaavia rannikule ja selle kaguserv laieneb Läänemere äärde. Edela- ja lõunatuul tõuseb juba hommikuks tugevaks. Ka sadu jõuab hommikuks saartele ning laieneb kiiresti üle mandri - lume ja lörtsina algav sadu läheb päeva peale läänepoolsetes maakondades üle vihmaks. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -2..-7, hommikuks tõuseb saartel ja läänerannikul 0..+2°C-ni, päeval Lääne-Eestis +1..+5°C-ni, Kesk- ja Ida-Eestis jääb veel 0..-2°C piiresse, kuid õhtul tõuseb sealgi üle 0°C.

Teisipäevaks tuleb Põhja-Euroopat katvale madalrõhkkonnale Atlandilt täiendust, lisandub niiskust ning selle võimsa keerise kaguservas on ilm sajune - Lääne-Eestis sajab vihma, ida pool algul lörtsi, kuid läheb hommikuks sealgi vesiseks. Päev on laialdaselt vihmane. Tuule tõusu tänastel andmetel oodata pole. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, saartel ja läänerannikul kuni +5, päeval +1..+6°C.