Riiklik ilmateenistus vahendab, et tänase päeva edenedes on Lõuna-Eesti poole teel uus sajuala tsüklon, mis toob endaga kaasa intentsiivseid hoovihmasid. Hommikust saadik on sadanud Peipsi kohal ning Ida-Eestis.

Võrus sajab tänase päeva vältel ilmaennustuse andmeil maha 19,9 mm ehk 19,9 liitrit ruutmeetri kohta, Valgas 24,2 mm, Otepääl 19,9 mm ning Põlvas 19,1 mm. Pisut vähem sajab maha Tartus, kus tuleb ööpäeva jooksul maha 11,6 mm ning Viljandis 9,1 mm. Jõhvis tuleb maha 11,2 mm vihma.

Tallinnas sajab täna maha 5,8 mm; pealinn jääb üle Eesti kulgeva tsükloni keskmest välja.

Sarnast uputust nagu neljapäeva öösel Tallinnas, kus veekogus halvas linna transpordivõrgustiku sõlmkohad, Lõuna-Eestis siiski oodata ei ole. "Lõuna-Eesti maapind on sellisele sajule vastuvõtlikum," nentis ilmateenistuse sünoptik. Uputusi õnnestub loodetavasti vältida tänu sellele, et Kagu-Eestis on vähem asfalti kui pealinnas, samuti on juba päevi hooti sadanud, mistõttu imab maapind vihma paremini sisse.

Politsei lõuna prefektuur tuletab meelde, et tugevad vihmahood jätavad endast teele maha lompe, mis omakorda suurendavad vesiliu võimalust. "Inimesed, kes on tulemas tagasi Lõuna-Eestist võiksid kriitiliselt üle vaadata oma rehvid ning selle, kas neil on piisav muster, samuti tuleb valida teeoludele vastav kiirus," tuletas lõuna prefektuuri operatiivteabetalituse juht Ottomar Virk.

"Teiseks on oluline vaadata üle enne teele asumist oma kojamehed, et tagada hea nähtavus teel, tuleks veenduda ka selles, et kondensatsioonivesi auto sees akendelt ära läheks " sõnas Virk.

Õhtupoolikul tekib Kagu-Eestis ka äikeseoht.

Tallinnas sajab täna maha 5,8 mm, jäädes üle Eesti kulgeva tsükloni kesemest välja.

Tuul püsib Lõuna-Eestis mõõdukas, puhudes 5-7 meetrit sekundis.