Täna ja laupäeval satub Eesti Norra merele jääva madalrõhuala serva ja see olukord pakub sademete võimalusi nii lörtsi kui vihmana. Täna jäävad sajualad Eestist siiski eemale, küll on lootus rohkemaks laupäeval, kui üle mere lähenevas madalrõhu lohus võib tekkida Eesti lähedal uus osatsüklon. Kui see tõeks saab, siis saab suurem osa lumikattest hävitava löögi, ütleb ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Laupäeva pärastlõunal peaks ilm tahenema ja paremal juhul ka üsna sooja päikest näitama. Suurim lootus on pühapäeval kevadilma näha. Siis saabub Norra merel uus aktiivsem tsüklon ja selle kaguserv tõstab Läänemere kohale senisest märksa soojema Kesk-Euroopast pärit õhu. Ilusat ilma peaks toetama ka samal ajal Lääne-Venemaal korraks kindlustuv kõrgrõhuala, mille serv küündib Eestini.

Ilmateenistuse nädalaprognoosist selgub, et täna päeval liigub Skandinaaviast madalrõhulohk Läänemerele. Pärastlõunal suureneb lörtsi ja vihma võimalus (mandri lääne- ja loodeservas tõenäosus 50%, saartel kuni 75%, ida pool saju tõenäosus alla 20%). Lõuna- ja edelatuul ulatub 5-9, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb +1 kuni +5, Kagu-Eestis kuni +7-ni.

Laupäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohale, nõrgeneb ja seetõttu sajuala kujuneb eelnevate päevade prognoosidega võrreldes kitsamaks. Öösel on sadusid laialdaselt, vaid Kagu-Eestis suureneb saju võimalus alles hommikuks. Puhub edela- ja lõunatuul 5-9, saartel puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +3. Ennelõunal sajab veel siin-seal lörtsi ja vihma, pärastlõunal pilvisus hõreneb ja saju võimalus on märksa väiksem. Tuul vaibub ja puhub valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on +3 kuni +4-st pilvisema ilmaga ja rannikul kuni +7 kuni +8-ni selgineva taeva all.

Pühapäevaks tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Tuul puhub lõunakaarest, on öösel nõrk, päeval saartel tugevneb. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -3 kuni +2, Ida-Eestis kuni -5, päeval tõuseb +4 kuni +9-ni.

Esmaspäeval on tugevam idapoolse kõrgrõhkkonna mõju ning saju võimalus on alla 20%. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +5 kuni +10.

Teisipäeval lisandub küll pilvi, kuid kõrgrõhkkonna ülekaal peaks säilima ja ilm püsib sajuta. Kagutuul on tugevam eelkõige saartel, mandril on ilm rahulik. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, saartel kuni +2, päeval +5 kuni +10.

Kolmapäeval sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Päeva peale võivad sajud hõreneda. Lõuna- ja edelatuul on öösel tugev, päeval nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, päeval +6 kuni +10.

Neljapäeval liigub Eesti kohale nõrk madalrõhuvöönd ja toob vihma. Tuul on nõrk, puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub läände. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval +3 kuni +7 ja kuhu sadu ei jõua, seal tõuseb +10-ni.