Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond üle Nordkapi kirdesse, aga selle lohk venib kaugele Skandinaavia lõunaossa ning selles tekib väike iseseisev osatsüklon. Eesti jääb laialdase madalrõhuvööndi idapoolsesse serva. Öö on üksikute sajuhoogudega. Edelatuul on tugev eelkõige saartel ja rannikul, puhanguid on kuni 18 m/s, sisemaal ilm ööks rahuneb, kuid päeval tõusevad edelatuule puhangud 14 m/s. Sajuhooge on ennelõunal hõredalt, õhtu poole jõuavad Lõuna-Eestisse tihedamad vihmapilved ja liiguvad edasi põhja-kirde suunas. Õhutemperatuur on öösel 10..14, rannikul kraad-paar enam, päeval sajuhoogude korral 16°C ringis, kuivematel tundidel tõuseb 20°C ümbrusse.

Neljapäevaks kandub piki Venemaa lääneserva niiske vöönd, mis katab Eesti idapoolse osa öö hakul sajupilvedega. Teisalt liigub osatsüklon Botnia lahele ja katab servaga Läänemere ning selle sajuhooge jõuab saartele. Päevaks liigub lõuna-edelavoolus niiskust lisaks ning kord siin, kord seal sajab hoovihma. Lõuna- ja edelatuul on veel tugev, puhanguid on 15 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Järk-järgult lisandub jahedamat õhku. Õhutemperatuur on öösel 9..12, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi enam, päeval 16..19°C.

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja öösel põhiliselt rannikualadel sajuhoogude võimalus. Päeval riivab Eestit põhja poolt mööduv madalrõhulohk ja pärastlõunal sajab Lääne-Eestis hoovihma, õhtul suureneb saju võimalus ka Ida-Eestis. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Temperatuur langeb öösel selgineva taeva all paar-kolm kraadi alla 10°C, meretuulega rannikul on sooja 15°C ümber, päeval tõuseb 18°C ümbrusse, sajuhoogude all on sooja vaid 15 ümber.

Laupäeva öösel on tugevam kõrgrõhuala mõju ja saju võimalus on väiksem. Samal ajal tekib Skandinaavia kohal uus osatsüklon ja liigub päevaks Botnia lahele kohale ning selle sajupilved jõuavad Lääne-Eestisse ning õhtuks Peipsi äärde. Tuul on öö hakul rahulik, hommikuks tugevneb lõuna- ja kagutuul, päeval pöördub järk-järgult edelasse ning puhanguid on 15, saartel ja läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..12, meretuulega rannikul 15°C ümber, päeval 16..20°C.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond edasi Soome ja selle lõunaservas on Eestis sagedasti vihmahoogesajab eemalduva madalrõhkkonna järel hoovihma - öösel on sajuhooge hõredamalt, päeval laialdasemalt. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 17..21°C.

Esmaspäeval jääb Eesti aeglaselt eemalduva madalrõhkkonna ja tugevneva kõrgrõhkkonna piirimaile. Ööks saab taevas selgemaks, päeval tekib rünksajupilvi ja hoovihma võimalus on suur. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 15..18, kuivemates kohtades tõuseb 20°C ümbrusse.

Teisipäeval on sajuhoogude tõenäosus suur sel juhul kui madalrõhkkond jääb Karjala kohale tiirlema ja selle lohk Eestini ulatub. Kui ülekaalu saab tugevnev kõrgrõhkkond, siis on saju võimalus väike. Puhub võrdlemisi tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 9..12, meretuulega rannikul 15°C ümber, päeval 16..20°C.