Reedel teeb ilma aeglaselt Venemaale taanduv kõrgrõhuala. Taevas on laialdaselt selge ja ilm valdavalt sajuta. Tuul on öösel nõrk ja muutliku suunaga, päeval pöördub itta ja kagusse ning õhtul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, rannikul kuni 10 kraadi, päeval 12 kuni 14 kraadi.

Laupäeval jõuab Briti saartelt madalrõhuala idaserv meieni. Edasi saabuvad lääne- ja edelavoolus Atlandilt madalrõhkkonnad, mis jäävad Läänemeremaade kohale toppama, sest nende edasist liikumist itta takistab Venemaa stoiline kõrgrõhuala.

Laupäeval taandub kõrgrõhkkond Venemaa poole, aga selle lääneserv hoiab öö ja ennelõuna veel sajuta. Samal ajal läheneb merelt madalrõhulohk ja sellega seotud vihm jõuab pärastlõunaks Edela-Eestisse. Kagutuul tugevneb ja pärastlõunal ulatuvad tuuleiilid rannikul 15 m/s, õhtul pöördub tuul saartel edelasse. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, Kagu-Eestis pole välistatud 0 kraadi, rannikul on kuni 12 kraadi, päeval 12 kuni 15 kraadi.

Pühapäeval ulatub Põhjamerelt "kahepealine" madalrõhuvöönd Soome, haarates enda mõjuvälja ka Baltimaad. Ajuti sajab vihma, öösel on sajuhooge hõredamalt, päeval tihedamini. Mõõduka tugevusega tuul pöördub päevaks kõikjal kagust edelasse, rannikul ulatuvad puhangud 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 13, päeval 12 kuni 14 kraadi.

Esmaspäeval koondub madalrõhuala kese Läänemeremaade kohale. Meil sajab aeg-ajalt vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, päeval 12 kuni 15 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhkkonna kese Soome kohale ja süveneb. Eestis selle lõunaservas on ilm sajune ning lisaks vihmale võib paiguti sekka tulla ka lörtsi. Edela- ja läänetuul tugevneb päevaks mandril puhanguti 15, merel 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, rannikul kuni 11, päeval 6 kuni 11 kraadi.

Kolmapäevaks ja neljapäevaks jääme madalrõhkkonna edelaserva. Vihmahood jätkuvad. Edela ja läänetuul järk-järgult nõrgeneb ning pöördub kolmapäeva õhtul saartelt alates loodesse saartel ja rannikul ulatuvad tuuleiilid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 3 kuni 8, rannikul kuni 11, päevasel ajal 8 kuni 12 kraadi.