Homme moodustub Soome ja Karjala kohale kõrgrõhkkond ja selle serv katab Eestit. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 20 kuni 25, meretuulega rannikul kuni 15 kraadi, teatab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Kolmapäeval ulatub Skandinaaviast Läänemere äärde kõrgrõhkkonna serv, ida poolt riivab aga Eestit madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail on päeval hoovihma võimalus kohati 50%, Kagu- ja Kirde-Eestis kuni 75%. Tuul puhub põhjakaarest ja päeval saartel tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 20 kuni 25, meretuulega rannikul kuni 15 kraadi.

Neljapäeval muutub idapiiri taha jõudnud madalrõhkkond mõjusamaks. Öösel võib kohati hoog vihma tulla, päeval on sajuhoogude võimalus mandril 50-75%, saartel veidi väiksem. Tuul puhub põhjakaarest ning saartel ja looderannikul ulatuvad puhangud 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 23 kraadi, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi jahedam.

Reedel püsib madalrõhkkonna serva mõjul vihmahoogude tõenäosus 50% ringis. Põhjakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 14 kuni 19, kus päikest enam, seal võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Laupäeval püsib madalrõhkkond Eesti vahetus läheduses, kuid on tasapisi hääbumas. Öö on suurema sajuta, päeval tuleb kohati hoog vihma. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju maalähedases õhukihis väheneb. Kuid kõrgemal atmosfääris on Läänemere kohal madalrõhkkond, mis soosib päevaste rünksajupilvede arengut, millest kohati hoovihma sajab. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 20 kuni 24 kraadi, briisituulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval püsib Eesti kohal soe õhumass, milles olevast niiskust areneb päeval kohati rünksajupilvi. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 20 kuni 26 kraadi.