Ilmateenistuse prognoosi kohaselt asendub Musta mere äärest pärit soojus lähipäevil Atlandilt saabuva normilähedase niiskusega.

Uue ilma toojaks saab piki Norra rannikut põhja suunas liikuv madalrõhkkond, mille lohk ühes niiske ja jahedama õhuga jõuab homme Eestisse.

Esimesi vihmahooge võib oodata merelt saartele juba täna õhtul. Õhumassi vahetust saadab tõenäoliselt ka äike. Uuel nädalal jääme juba ookeanilt saabuvate niiskete ja tuuliste madalrõhkkondade teele ning ilm võtab üsna sügisese ilme.

Päev päeva haaval sügise poole

Homme kõrgrõhkkonna mõju tasapisi väheneb, sest üle Skandinaavia laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv, lisandub niiskust ja saju võimalus suureneb eelkõige Lääne-Eestis, õhtul võib sajuhooge ka ida pool olla. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul, vaid põhjarannikul võib öösel veidi tugevamat kagutuult teha. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadini, päeval tõuseb Lääne-Eestis 18 kuni 23, ida pool kuni 25 kraadini.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkond jõulisemalt Skandinaaviasse, kuid üle mere liikumist takistab veel idapoolne kõrgrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail on meil üksikuid vihmahooge, õhtul võib sajuhooge laialdasemalt olla (saju tõenäosus Lääne-Eestis kuni 75 protsenti, ida pool 25-40 protsenti). Lõunakaare tuul on rahulik õhtuni, siis muutub saartel tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 12 kraadist sisemaal 16 kraadini rannikul, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Teisipäeval jõuab Norra merele aktiivne madalrõhkkond, selle lohk liigub üle Skandinaavia ja Läänemere ning toob tihedama saju. Öösel sajab vihma enam Lääne- ja Kesk-Eestis, päeval ka Ida-Eestis (saju tõenäosus 75-90 protsenti). Õhtupoolikul lääne poolt alates ilm paraneb. Tuul tugevneb, puhub öösel kagust, päeval pöördub saartest alates edelasse. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 15 kuni 18, Ida-Eestis võib tõusta veel 20 kraadini.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjaalade kohale ja laieneb jõuliselt Läänemere äärde. Öösel sajab vihma põhiliselt lääne pool, päeval laieneb sadu üle Eesti. Tuul puhub edelast ja tugevneb puhanguti 15, päeval rannikul 18 m/s, õhtul pöördub läände. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Neljapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaalade kohale ja selle järel on öösel sajuhooge harvem, päeval aga taas laialdaselt. Lääne- ja loodetuul on tõenäoliselt väga tugev. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 14 kuni 17 kraadi.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb ja kiires läänevoolus liigub üle Läänemere ümbruse lauge kõrgrõhuhari. Öö on selgem ja suurema sajuta, päev pilverünkade ja üksikute lühiajaliste vihmahoogudega. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 15, päeval 15 kuni 18 kraadi.