Ennustuste kohaselt ulatuvad pühapäeva õhtul ja esmaspäeva hommikul Soome lõuna- ja keskosas tuuleiilid kuni 23 m/s, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kui Eesti sisemaal ennustatakse pühapäeva õhtul kuni 20 m/s puhuvaid tuuleiile, siis kesk-Soomes ennustatakse tuule tugevuseks 17-22 m/s. Kuu aega tagasi möllanud tormi Eino kordumist ei ennustata, kuid meteoroloog Ilona Lángi sõnul võib torm elektriliinid rivist välja lüüa.

Pühapäeva õhtul läheb tema sõnul aga külmemaks. "Kesk-Soomes võib maha sadada kuni 10-sentimeetrine lumekiht. Lõunas sajab samuti, aga pigem lörtsi. Sõidutingimused on kõikjal halvad," hoiatas Láng.

Eesti rannikualadele ennustatakse pühapäeva õhtuks tuuleiile kuni 28 m/s ning politsei manitseb liiklejaid ettevaatlikkusele.

Pühapäeva öösel jõuab tsüklon Skandinaavia rannikule ja laieneb hommikuks Läänemere äärde. Meie rannikuvetes edelatuul tugevneb. Alates Loode-Eestist hakkab lörtsi sadama. Sajuala laieneb kiiresti üle Eesti, idapoolsetes maakondades tuleb ka lund. Ajuti võib sadu tihe olla ja liiklusolud halva nähtavuse tõttu piiratud.

Päevaks jõuab tsüklon Soome. Eestis on ilm sajune - Lääne-Eestis sajab vihma, ida pool enamasti lörtsi. Edela- ja läänetuul tõuseb rannikualadel puhanguti 20 m/s, pärastlõunal pöördub Saaremaal ja Hiiumaal, pisut hiljem ka loode- ja läänerannikul loodesse, puhangud tõusevad 25 m/s.
Õhtul pöördub tuul ka sisemaal loodesse, puhanguid on tõenäoliselt kuni 20 m/s, saartel ja rannikualadel 28 m/s. Tihedam sadu lakkab.

Ööl vastu esmaspäeva liigub tsüklon Eestist edasi Kesk-Venemaale. Lühiajalisi sajuhooge tuleb meil lörtsi ja lumena, kuid sajuhulk ei tohiks enam suur olla. Põhjakaarest jõuab meile külmemat õhku ja temperatuur langeb tasapisi alla 0 kraadi. Märjad ja lörtsised teepinnad muutuvad libedaks. Tormituul annab järele alles vastu hommikut. Vaibumist võib esmaspäeva pärastlõunaks loota