Ilta-Sanomat vahendab, et soojakraadid kerkivad ja kolmapäeval on Baltikumis lämbe ilm, mis päädib äikesetormidega. Vihma sajab terve päeva ning kimbutavad ka tugevad tuuleiilid. Märgitakse, et ilmaolud on kohati isegi ohtlikud ja võivad kaasa tuua tormikahjusid.

Eesti ilmateenistuse värskes prognoosis seisab, et kolmapäeva öö hakul on ilm vaikne ja sajuta. Pärast keskööd jõuavad Edela-Eestisse uue läheneva madalrõhkkonna vihmapilved, tuul pöördub kagusse ja muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on 13 kuni 18 kraadi.

Hommikuks jõuab madalrõhkkond Gotlandi lähistele ja päeval liigub üle Eesti ning toob rohket vihma, on äikest. Liivi lahe ümbruses saab keskpäevaks suurem sadu läbi ja õhtupoolikul hõreneb sadu järk-järgult ka mujal. Kagutuul tugevneb ja pöördub saartest alates edelasse, puhanguid on 15, Soome lahel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 18 kuni 23, idapoolsetes maakondades kuni 26 kraadi.

Soojalainel kriips peal

Neljapäev ja reede peaksid tulema rahulikumad, küll aga sajab kohati hoovihma. Päeval kerkivad soojakraadid kuni 23 kraadini. Soojalainest enam rääkida ei saa - järgnevatel päevadel lubatakse maksimaalselt 20-21 kraadi.