„Tsükloni kese on homme Soome kohal ja seetõttu on ilm Soome kohal hullem," rahustas riigi ilmateenistuse valvesünoptik, kelle sõnul tuleb meil eeloleval ööl siiski kõvasti lund ja lörtsi, mis päeval vihmaks üle läheb.

Merel puhub tuul puhanguti 22 meetrit sekundis. Tormihoiatusi pole ilmateenistus praeguse seisuga andnud.

Täna hommikul avaldatud prognoosi järgi suureneb teisipäeval jõuliselt madalrõhkkonna surve. Üks osatsüklon liigub üle Skandinaavia Soome, õhtul läheneb Skandinaaviast juba uus, muutes õhurõhuvälja pingeliseks. Öösel tugevneb kagutuul puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s, hommikuks pöördub edelasse. Sajab tihedat lund ja lörtsi. Õhutemperatuur on -3..+2°C, hommikuks tõuseb. Päeval sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Puhub väga tugev edelatuul. Õhutemperatuur on +2..+5°C.

Kolmapäeval liigub osatsüklon üle Soome lahe eemaldub Peterburi poole ja selle servas sajab meil öösel ja hommikul lörtsi ja vihma. Puhub tugev edelatuul, hommikul pöördub saartel loodesse. Päev tuleb eemalduva madalrõhkkonna järel nõrgeneva lääne- ja loodetuulega. Ennelõunal on sajuhooge lörtsi ja vihmana, pärastlõunal enam lumena. Õhtuks saju võimalus väheneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, keskpäeva paiku alates Loode-Eestist langeb ning õhtul on juba kõikjal alla 0°C. Teed muutuvad väga libedaks!

Neljapäeval ulatub Venemaa põhjaaladele suunduva madalrõhkkonna kauge serv veel Eestini. Loodevoolus saabuv õhumass on mõõdukalt külm. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel 0..-5, päeval -1..+1°C.

Reedel tugevneb üürikeseks kargema õhuga kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel -1..-6, päeval -1..+1°C.

Laupäeval öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta. Tuul on veel mõõduka tugevusega, aga pöördub läänekaarest järk-järgult lõunasse. Õhutemperatuur on -1..-6, hommikuks tõuseb saartel üle 0°C. Päevaks laieneb üle Skandinaavia madalrõhkkond ja selle sadu jõuab hommikul Saaremaale ja Hiiumaale, algul sajab lund ja lörtsi, hiljem vihma. Mandril tuleb päeval lume- ja lörtsihooge, õhtu poole ka vihma. Lõunakaare tuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur tõuseb 0..+4°C-ni, Virumaal on suurema osa päevast veel alla 0°C.

Pühapäeval ulatub madalrõhkkond üle Skandinaavia Läänemerele, Venemaa poolt aga kõrgrõhkkond Balti riikideni. Kahe rõhuala piirimail puhub meil mõõdukalt tugev lõunakaare tuul. Vahete-vahel sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 0..+4°C.