Soome meteoroloogiainstituut on alates 1981. aastast jaanipäeviti temperatuure kirja pannud ning tänavu mõõdeti jaaniööl kõige külmemad temperatuurid, vahendab Ilta-Sanomat. Soome kesk-ja põhjaosas mõõdeti mitmel pool külma alla nulli. Kõige külmem oli aga Põhja-Soomes asuval Alajärvel, kus mõõdeti -2,2 kraadi külma, ütles lehele valvesünoptik Niko Tollman.

Meteoroloogia instituudi teatel on see kõige külmem jaaniöö viimase 30 aasta jooksul. Enne seda mõõdeti 1982. aastal Siikajõel 1,1 kraadi, kuid need oli plusskraadid.

Helsingis oli samuti kõige külmem jaaniöö alates 1981. aastast. Täna öösel mõõdeti Kaisaniemis 6,3 kraadi sooja, enne seda oli külmim 1996. aastal, kui mõõdeti 8,5 kraadi sooja. Soomes on oodata üldse kõigi aegade kõige külmemaid jaanipühi. Teatavasti on Soomes ja Rootsis jaanipäev ehk midsommar (Rootsi) ja juhannus (Soome) alati liikuvad pühad ning seda peetakse nädalavahetuseti.

Eestis algas täna pärastlõunal ametlikult suvi, kuid pühade soojakraadid ei tõuse üle 20 kraadi. Jaaniööl võivad temperatuurinäidud langeda 5 kraadini.

Laupäeval oleme nõrgeneva madalrõhuala lõunaservas. Öö ja ennelõuna on peamiselt sajuta, pärastlõunal hoogsaju võimalus suureneb, kuid sajuhulk on enamasti väike. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 4-10, päeval 12-15 kraadi.

Pühapäeval liigub üle Eesti uus madalrõhulohk. Vastu hommikut jõuab sadu saartele, päeval laieneb sajuala üle Eesti. Sajuvõimalus on suur ning õhtul on kohati tugev sadu. Öösel puhub nõrk ja mõõdukas lõunakaare, päeval läänekaare tuul. Sooja on öösel 3-9, rannikul kohati kuni 12, päeval 11-15 kraadi.

Esmaspäeval oleme madalrõhuala lääneservas. Sajab vihma, kuid õhtuks sajuhood harvenevad ja taanduvad kirde suunas. Tänastel andmetel kaheneb sajuvõimalus õhtuks suuremas osas Eestis. Üksnes Põhja-Eestis ja Kirde-Eestis on sajuvõimalus suurem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 5-10, päeval 12-16 kraadi.

Ka teisipäevaks jääme madalrõhuala lääneserva. Öösel sajab peamiselt Põhja-Eestis, kuid päeval on hoovihma oodata üle Eesti. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 3-9, päeval 12-17 kraadi.

Kolmapäeval oleme jätkuvalt nõrgeneva madalrõhuala lääneservas. Hoovihma sajab kohati. Puhub nõrk või mõõdukas loodetuul. Sooja on öösel 4-10, päeval 14-17 kraadi.

Neljapäeval ja reedel oleme väheaktiivses rõhuväljas ja on lootus kõrgrõhuharja tugevnemisele. Ööd on sajuta, kuid päeval arenevad siin-seal hoogsajupilved. Tuul on muutliku suunaga ning sooja on öösel 5-11, päeval 15-18 kraadi.