"Ilm muutub tasapisi külmemaks," rääkis sünoptik, kes selgitas, et kui seni on olnud umbes 5–8 kraadi sooja, siis algaval nädalal on temperatuur pigem nullilähedane. Täpsemalt on öösiti enamasti miinuskraade ja päeval paari-kolme plusskraadi oodata.

"Täna öösel on õhutemperatuur nullilähedane, võivad olla ka nõrgad miinused. Sajab veidi lörtsi ja Ida-Eestis kerget lund. Sadu pole suur ja igal pool ei saja," sõnas sünoptik.

Esmaspäeval pöördub tuul loodesse ja Eestisse hakkab saabuma külmem ja kuivem õhumass. "Õhutemperatuur langeb tasapisi ja õhtu poole on juba valdavalt nõrgad miinuskraadid. Ööl vastu teisipäeva langeb õhutemperatuur –1 kuni –7 kraadini, päeval on temperatuur ikka null kraadi lähedal," sõnas sünoptik, kelle sõnul on see ühtlasi nädala kõige külmem öö.

Üldiselt on algava nädala ilm väga heitlik, seda ka tuule osas. "Mõned lohud liiguvad järjekordselt loodest kagusse üle Eesti ja see võib tõsta loode- ja läänetuule kergeks tormiks, puhanguti 15–17 m/s," sõnas sünoptik, kelle kinnitusel aga suurt tormi oodata pole.

Samuti pole ette näha suurt lumesadu, üksnes Ida-Eestis võib lumikate paar päeva maas püsida. "Kui on läänetuul, siis temperatuur ka tõuseb, aga mõned ööd on üsna vaiksed, ilm muutub selgemaks ja siis temperatuur langeb miinuspoolele. Suurt öökülma pole ette näha."

Nõnda võib algava nädala kohta kokkuvõttes öelda, et aeg-ajalt on tuuline, vahetevahel sajab lund või lörtsi või vihma, kuid suurt sadu pole ette näha, ja ilm on natuke külmem, kui ta oli seni. "Kui varem oli valdavalt 5–8 kraadi sooja, siis enam ei ole. Hüppab pluss viie ja miinus viie vahel. Miinuskraadid tulevad peaaegu iga päev," nentis sünoptik.

Kuna temperatuur liigub miinus- ja plusspoole vahel kiiresti, tuleb liikluses kahtlemata arvestada ka libedusega. "Sadu ka on erinev: lumest kuni vihmani. Need on [liiklemiseks] väga rasked olud," nentis sünoptik.

Nädala lõpus hakkab ilm jälle veidi soojemaks minema – alates reedest, 18. detsembrist tuleb praeguse prognoosi järgi taas 5–7 kraadi sooja, mis paraku valgetele jõuludele just ülemäära palju lootust ei anna.