"Ehk Haanjal äkki näeb ühe lumehelbekese ära, aga mitte rohkem. See on ikka väga suur liialdus," kommenteeris valvesünoptik levinud kuuldusi, justkui sajaks homme öösel maha esimene lumi. "Välistatud see ei ole, kuid on tõenäoline siis, kui madalrõhkkonna mõju märkimisväärselt suureneb, näiteks 25 protsenti," märkis valvesünoptik.

Küll aga lund ja lörtsi toob järgmine nädal. "Üsna mitu allikat pakuvad, et järgmisel nädalal võib lumesadu oodata neljapäeval ja reedel. Teisipäeval võib tulla lörtsi.

Miks on väga vähetõenäoline, et esimene lumi tuleb maha homme? "Õk on kuiv ja sajupilved on kaugel - alles Leedu peal ja tulevad tasapisi siiapoole," kommenteeris valvesünoptik. "Kui prognoos peab paika, võiks lörtsi kohe mitmel pool olla teisipäeval," kinnitas ta.

Neljapäeval püsib Euroopa ja Venemaa põhjaosas kõrgrõhuala ning Kesk-Euroopat katab madalrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Ilm on enamasti sajuta, kuid võrdlemisi tugeva ida- ja kagutuulega, puhanguid on saartel päeval kuni 14 m/s. Õhutemperatuur öösel 0..-6, saarte rannikul kuni +6°C, päeval 4..7°C.

Reedel saab Kesk-Euroopasse liikuv madalrõhkkond energiat lisaks ning suurendab survet Läänemere poole. Puhub tugev ida- ja kagutuul, puhanguid on rannikul 12-13 m/s, Saaremaal kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, saarte rannikul kuni +6°C, päeval 2..6°C.

Laupäeval ja pühapäeval jätkub Kesk-Euroopa poolt madalrõhkkonna tugev surve Läänemere ümbrusele. Samal ajal Põhja-Euroopa kohal püsib võimas suurtesse kõrgustesse ulatuv kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu ida- ja kagutuul tugev, puhanguid mandril 12 m/s , saartel kuni 18-20 m/s. Vähest vihma võib sadada algul Liivi lahel ja Saaremaal, pühapäeval ka Lõuna-Eestis. Õhutemperatuur on öösel -1..+3°C, kui taevas selgineb, siis langeb veel paar-kolm kraadi madalamale, saarte rannikul on kuni +6°C, päeval 2..6°C.

Esmaspäeval kahe rõhuala jõuline vastasseis tasapisi leeveneb ning kagu- ja idatuul nõrgeneb, saartel ulatuvad tuuleiilid siiski veel kuni 15 m/s. Eesti lõunaservas ja Saaremaal võib ka sadada, kuid sajuhulk peaks väike olema. Õhutemperatuur on nii öösel kui päeval +2..+6°C.

Teisipäeval on Läänemerel nüüd juba väheke nõrgenev madalrõhuala, vihma sajab vaid kohati. Õhutemperatuur püsib plusspoolel. Idakaare tuul vähehaaval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel ja päeval +2..+6°C.

Kolmapäeval madalrõhuala hääbub, kuid veel pole selge, kas Venemaa kõrgrõhuala laieneb taas üle Baltimaade. Sel juhul on taas ilm kuiv ja öösel miinustemperatuur valitsemas.