"Tänavu on jõulude ajal (24.-26.12) Läänemere ääres ülekaalus tsüklonaalne tegevus," räägib keskkonnaagentuuri sünoptik Kairo Kiitsak Delfile. "Sajuhood on pigem nõrgad, ajuti ka mõõdukad. Päris kõikjale ei pruugi lumi jõuda. Samas ei saa ka väita, et jõulud igal pool päris lumeta tulevad. Lund on siiski oodata, kuid mitte ülemäära palju."

Enne seda tuleb arvestada, et täna õhtul jõuab saartele merelt vihmasadu, mis liigub edasi mandrile ja laieneb üle kogu Eesti. Öösel läheb sadu kõikjal üle lörtsiks, sisemaal ka lumeks. Teetemperatuurid langevad külmas sajus 0 kraadini ja alla selle. Teedel on libeduseoht, manitseb Teeilmakeskus.

Kairo Kiitsak viitab, et ilmateenistuse prognoosi kohaselt kõigub jõululaupäeval õhutemperatuur sisemaa sügavustes 0 kraadi ümber ning ööl vastu 23. detsembrit värskelt maha sadanud õhuke lumevaip kahaneb plusskraadide toel, väike osa sellest jääb Tallinna-Pärnu mõttelisest joonest ida pool ka maha.

Saartel ja mandri lääneservas on sooja 1 kuni 3 kraadi. Jõuluõhtul sabistab mõnest pilvest veel vähest vihma ja Eesti ida- ja põhjaservas võib sekka tulla ka valgeid helbeid. Tuul annab järele ja õhk hakkab vähehaaval külmenema.

Jõulu esimesel pühal koondub nõrgenev madalrõhkkond Eestist ida poole ja selle lääneserva mööda pääseb põhja poolt külmem õhumass Läänemere poole liikuma ning tasapisi muutub ilm kargemaks. Sajuhood muutuvad lumisemaks, aga neid on siiski laiguti.

Üle mere liikuv külm õhk toob saartele ja rannikualadele lokaalseid lumepilvi ja muudavad ajapikku mitmel pool maapinna õrnalt valgemaks. Sajupilvi jõuab ka sisemaa sügavustesse.

Jõulu teine püha tuleb ilmateenistuse tänaste andmete kohaselt kõrgrõhuharja mõjul rahulik ning karge. Aeg-ajalt puistavad pilved kerget lund. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 -4, meretuulele avatud rannikul kuni 2 kraadi.