"Võimu üle võttev kõrgrõhkkond omalt poolt puhastab õhtuti taeva ja nii on lähemad ööd üsna karged. Õhk jääb siiski 4 kuni 5 soojakraadi piiresse. Aga maapinna lähedane kiht on nobedam jahtuma," märkis Paljak.

Laupäeva ja pühapäeva öösel võib maapinnal tulla kuni kaks kraadi külma. Paljaku sõnul voolab jahtuv õhk eelkõige madalamatesse vaiksetesse nõgudesse ja orgudesse ning niisugustes kasvukohtades satuvad ohtu õrnad taimed.

Nii varajane öökülm pole sünoptiku kinnitusel aga väga haruldane. "Aastal 1972 oli augusti algul ka õhus enam kui kraad külma. Nõnda karmiks lähiaja ilm ei kujune," kinnitas Paljak.

Hommikuti maheneb õhk sünoptiku sõnul päikese kaasabil kiiresti. "Soojenev õhk kerkib jõudsalt taevalaotuse poole, loovutab niiskuse, mis on ehitusmaterjaliks pilvedele. Nii võib pärastlõunaks mõni rünk ka vihmaküpseks saada," sõnas Paljak, et tuleb ka vihmasabinateks valmis olla.

Mõnus soe ja kuiv on tulemas neljapäev

Päevasooja on Paljaku sõnul nädala lõpuni enamasti vähem kui 20 kraadi. "Uuel nädalal püüavad madalrõhkkonnad kõrgrõhkkonna positsiooni kõigutada. Kord põhja, kord ida poole nihkudes jääb kõrgrõhkkond siiski mitmeks päevaks meie heaks naabriks ja suudab suuremad sajud meist eemal hoida," kõneles Paljak.

Sünoptiku sõnul õhk maheneb, kuid seda õige aeglaselt. "Öökülmaoht saab läbi ja päev-päevalt tuleb kraad sooja juurde. Nädala keskel kerkivad juba pea kõikjal termomeetrinäidud üle 20 kraadi. Neljapäev tuleb juba mõnusalt soe ja sajuta," kinnitas Paljak.

"Madalrõhkkondade püüdlusi kroonib edu kas reedel või laupäeval, mil vihmapilved suudavad Läänemere idakaldale välja jõuda,"sõnas Paljak.