"Igipõlises võitluses sooja ja külma vahel on peale jäänud külm ja tõenäoliselt ei loovuta ta oma positsiooni niipea," tõdes EMHI sünoptik Taimi Paljak. "Sooja pole lähiajal ei läänest ega lõunast juurde tulemas."

Tuisumöllu teinud madalrõhkkond jääb sünoptiku sõnul energiata. "Võimas keeris muutub ööpäeva jooksul õige nõrgaks," kirjeldas ta. "Minna pole aga kuhugi, sest vastas on kõrgrõhualad. Nõnda jääb madalrõhkkond nädalavahetuseks meie naabriks ja puistab kerget lund."

Laupäeval jääb päeval sajuhooge harvemaks, vaid rannikule võib merelt pilvi jõuda, mis tihedamaid sajuhooge puistavad. Kui taevas aga selgemaks tõmbub, on õhutemperatuur varmas langema, sõnas Paljak.

Pühapäevaks jääb madalrõhkkonnast vaid osake järele ja libiseb see Soome poole. Toob meile veel pilvi ja ka kerget lund.

Õhutemperatuur on aga üks paras pähkel

"Kui taevas öösiti pikemaks ajaks selgeks tõmbub, pole 20 kraadinegi külm välistatud," rääkis Paljak. "Pilves taevaga aga piirduvad miinused 10-12 kraadiga."

Päevad suurt temperatuuri tõusu kaasa ei too ja termomeetrinäidud –5 kraadist kõrgemale ei tõuse. Karguse eeliseks on aga rahulik ilm.

Prognoosi kohaselt võib uuesti tuulisemaks minna kolmapäeval.

"Skandinaaviasse trügib siis madalrõhkkond ja vastasseis kõrgrõhkkonnast idanaabriga muutub aktuaalsemaks. Lumepilvedki võivad üle mere jõuda ja meile värske valge kihi lisaks tuua," kõneles sünoptik. "Ilm jätkub talvisel lainel ja praegu pole veel silmapiirilgi näha jõudu, mis suure sulailmaga suudaks seda rada väärata."