Homne ja ülehomne päikeseline ja plusskraadidega ilm hakkab jõudsalt lumevaipa kahandama ning neljapäeval rohkem kui kümne plusskraadini soojenev õhk ja saabuv vihmasadu peaksid lume peaaegu kõikjalt sulatama.

Mitmel pool Lõuna-Eestis pole juba praegu lund ja sajab uduvihma. Näiteks Valgas avanes täna hommikul võrreldes Tallinnaga hoopis teistsugune vaatepilt.

Valgasse suur lumetorm ei jõudnud

Homme kaugeneb madalrõhkkond Soome kagunurgast Valge mere poole. Öösel sajab Ida-Eestis veel lund, hommikuks sajupilved eemalduvad. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ja taevas selgineb. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid on kuni 15, öösel põhjarannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur langeb hommikuks 0 kuni -5, päeval tõuseb 0 kuni +5 kraadini.

Kolmapäeval liigub kõrgrõhuhari üle Eesti ja hoiab ilma sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on öösel nõrk. Päeval tuul tugevneb, sest lääne poolt suureneb madalrõhkkonna surve. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, Harju- ja Virumaal kuni -12 kraadi, päeval tõuseb +2 kuni +7, Lõuna-Eestis kuni +11 kraadini

Neljapäeval jõuab Norra lõunaossa madalrõhkkond, mille idaserva mööda kandub lõunakaarest meile kevadine soojus ühes niiskusega. Öösel sajab kohati vihma, päeval on vihmahooge laialdaselt. Puhub võrdlemisi tugev kagu- ja lõunatuul, päeval pöördub saartest alates edelasse. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +5, Lõuna-Eestis kuni +7 kraadi. Päeval tõuseb temperatuur +7 kuni +12, Lõuna-Eestis +15 kraadini, meretuulega rannikul jääb +5 kraadi lähedale.

Reedel liigub madalrõhkkond üle Rootsi ja Botnia lahe Soome kohale. Selle servas sajab öösel kohati, päeval kord siin, kord seal vihma. Õhtupoole läheb sadu üle lörtsiks. Tuul puhub öösel edelast ja on mõõdukas, päeval paisub väga tugevaks ning saartest alates pöördub läände ja loodesse. Õhtul on sisemaal puhanguid üle 15, rannikul võib üle 20 m/s olla. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +2 kuni +7, Ida-Eestis kuni +10 kraadi.

Laupäeval suundub madalrõhkkond edasi Valge mere poole ja muutub väga aktiivseks. Öö selle edelaservas tuleb meil väga tugeva lääne- ja loodetuulega. Öösel sajab Ida-Eestis veel lörtsi. Hommikuks taevas kõikjal selgineb ja tuul nõrgeneb. Päeval liigub üle Eesti kuiva ilmaga kõrgrõhuhari ja puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +5 kuni +10 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhuhari kaugeneb, seda Skandinaaviast läheneva madalrõhulohu survel. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul, õhtupoole võib tuul veidi tugevneda. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval tõuseb +10 kuni +15 kraadini, meretuulega rannikul jääb ikka +5 kraadi ümbrusse.

Esmaspäeval liigub madalrõhulohk ühes vihma- ja lörtsisajuga üle Eesti. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning paisub tugevaks. Õhutemperatuur on +2 kuni +7, Ida-Eestis öö hakul +10 kraadi ümber, päeval +3 kuni +8 kraadi.